Ingezonden persbericht


Persbericht

Speelfilm 'n Stukje Humor 30 september in première

De speelfilm 'n Stukje Humor, geschreven en geproduceerd door de studenten Lennart en Vincent Boorsma, gaat op maandag 30 september (18.00 uur) in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De zwartgallige studentenkomedie gaat over de belevenissen van twee Amsterdamse studenten, die het minder goed voor elkaar hebben dan ze denken en uiteindelijk voor een moeilijke keuze komen te staan.

No-budget
Onbevangen en zonder enige achtergrond in films begonnen de neven Lennart (24) en Vincent ( ) Boorsma twee jaar geleden met het script. De draaidagen vonden plaats in de zomer van 2001. De opnames werden gemaakt in Amsterdam, in De Club in Marcanti Plaza, de Vrije Universiteit en op enkele andere locaties. In deze zogenaamde no-budget film, waarin sets, cast en crew kosteloos werden verkregen, spelen de beide studenten ook de hoofdrol. Ook voor zaken als het monteren van 'n Stukje Humor mocht het tweetal gebruik maken van gratis beschikbaar gestelde faciliteiten.

Acteurs
Het enthousiasme van de jonge filmmakers sloeg over op de acteurs, die zij -ook gratis- in hun film wilden hebben. Met de medewerking van Huub Stapel, Peer Mascini, Hiske van der Linden, Dirk Zeelenberg, Josefine van Asdonk en Albert Verlinde kent de film een bijzondere cast. Na de première op 30 september vindt er tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht nog een tweede voorstelling van 'n Stukje Humor plaats, op woensdag 2 oktober, om 22.15 uur. Voor deze speelfilm van 81 minuten is nog geen distributeur gevonden.

Amsterdam, 12 september 2002

N.B. Enkele weken voor de première, op 27 augustus jl., overleed mede-initiatiefnemer Vincent Boorsma op 24-jarige leeftijd.

Website: ww.stukjehumor.nl
Nadere informatie: NPR, telefoon 0180-462222