Ingezonden persbericht
Negende editie Bep van Klaveren Memorial in
Topsporcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen


"Ik bokste toen tege Christoffer Reeves. Toen kwam ik terug in de zevende ronde, zegt Theo Huizenaar tege me dat hij de handoek moes gooie. Ik zeg: waarom? Toen zeg 'ie: Je heb zo'n paar scheure in je hoofd. Ongeloofeluk. Ik kan me vinger d'r zo in legge. Ik zeg: Niks d'ervan. As je de handoek gooit, steek ik je dood. Ik boks tot ik dood ga. Nou en ik won nog op punte ook. Kampioen van Europa. Maar ik had me een paar scheure in me kop. Nou."

Nog altijd is Bep van Klaveren de enige Nederlandse bokser die op de Olympische Spelen een gouden medaille veroverde. Het is inmiddels tien jaar geleden dat de Dutch Windmill overleed en 74 jaar terug in de tijd dat de beste bokser die ons land ooit bezat in het Amsterdamse Olympisch stadion de sterkste vedergewicht van de wereld werd. Op maandag 30 september wordt de voormalige Olympisch kampioen van 1928 voor de negende maal herdacht met de Bep van Klaveren Memorial. Vanwege de nog immer groeiende belangstelling zal de enige nationale feestdag van Crooswijk in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen naast de Kuip worden gehouden.

Het Rotterdamse evenement is uniek in zijn soort. In ons land wordt geen enkele sporter na zijn dood jaarlijks nog geëerd. De Bep van Klaveren Memorial is overigens niet alleen een uniek evenement, maar bovendien het enige jaarlijks terugkerende boksgala ter wereld waarvoor een wachtlijst bestaat. Nog altijd komen er vanuit heel Nederland, en soms zelfs van over de landsgrenzen verzoeken binnen om de avond bij te mogen wonen. Mogen, want de Bep van Klaveren Memorial is nog altijd alleen op uitnodiging te bezoeken.

Op het programma van de negende Bep van Klaveren Memorial staan onder meer vier amateur en profpartijen. Traditiegetrouw verzorgt de Dutch Windmill Club onder leiding van trainer Dries Sloof weer een demonstratie met het onverslijtbare kwartet Aad Blom, Cock Dulaert, Toon Schuurmans en Gerrit Spaay. Het muzikale gedeelte van de negende Bep van Klaveren Memorial wordt geheel volgens traditie verzorgd door het beste wat de Maasstad vocaal te bieden heeft: Wim Koopmans en het combo Piet Noordijk, Marc Benz, Belinda en een special gueststat. De avond wordt gepresenteerd door Ellis Chicago en Ronald Wustenberg de ringspeaker.

Mijn vrouw, drie dochters en ik hopen u ook dit jaar weer op deze speciale avond in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen te kunnen verwelkomen.

Aad en Louise Veerman


In verband met grote belangstelling voor de negende editie van de Bep van Klaveren Memorial in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam moeten wij u erop attenderen dat deze uitnodiging strikt privé is.