Gemeente Utrecht

Vervanging riolering en herbestrating Duifstraat

Op maandag 30 september wordt in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht gestart met de vervanging van de riolering in de Duifstraat. Na afloop wordt de straat niet opnieuw geasfalteerd, maar wordt een rode klinkerbestrating aangebracht. De rioleringswerkzaamheden duren ongeveer zeven weken. Bewoners zijn hierover geïnformeerd via een Stadsplan.

De huidige asfaltlaag van de straat wordt verwijderd en de oude rioolbuizen en huisaansluitingen worden vervangen. Vervolgens wordt de sleuf dichtgemaakt en tijdelijk bestraat. Dat is noodzakelijk, omdat de grond op de nieuwe riolering tijd nodig heeft om in te zakken. Na ongeveer zes maanden wordt de definitieve klinkerbestrating aangebracht. De gemeente heeft hier bewust voor klinkers gekozen, omdat dit in deze woonomgeving beter past. Ook rijdt buslijn 5 niet meer door de Duifstraat waardoor geluids- en trillingsoverlast is afgenomen. De riolering- en bestratingswerkzaamheden starten aan de zijde van de Weerdsingel Oostzijde. In fasen wordt verder gewerkt tot op het kruispunt Nieuwe Koekoekstraat, Valkstraat, Bellamystraat.

Gedurende de uitvoering is de Duifstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gedeelte van de straat waar werkzaamheden plaatsvinden, is ook niet toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Door in fasen te werken, wordt getracht parkeerplaatsen, op- en uitritten van woningen en bedrijven zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Aan bewoners van het gedeelte waar werkzaamheden plaatsvinden, wordt gevraagd elders te parkeren. De trottoirs blijven wel begaanbaar. Gedurende de laatste één à twee weken van de werkzaamheden - vanaf begin november - is het kruispunt Nieuwe Koekoekstraat, Valkstraat, Bellamystraat geheel afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. De omliggende straten blijven bereikbaar voor bestemmings- en hulpdiensten.