Gemeente Weert

25-09-2002

Speciale verkeersmaatregelen bij sporthal Boshoven Tweede inentingsdag meningokokken C voor Weert en Nederweert

Voor de zomervakantie startte de GGD met de vaccinatiecampagne meningokokken C. Binnenkort volgt de tweede helft van de campagne. Dan is de groep die geboren is tussen 1 juni 1987 en 1 juni 1996 (6 t/m 14 jaar) aan de beurt. Het gaat om een groep van ruim 55.000 jongeren. De vaccinatiecampagne voor de regio Noord- en Midden-Limburg is gepland van maandag 30 september tot en met maandag 14 oktober. De inenting voor inwoners uit de gemeenten Weert en Nederweert is op woensdag 9 oktober in sporthal Boshoven in Weert.

Iedereen van 6 tot en met 14 jaar heeft inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Hierop is aangegeven op welke dag men waar moet zijn. Per dag is een verdeling gemaakt naar postcode, waarbij er elk kwartier ongeveer 160 personen worden opgeroepen. Vanwege de grootte van de te vaccineren groep en de complexe organisatie, kan er niet afgeweken worden van de tijd, dag en lokatie.
Wie niet verschijnt op de aangegeven datum en tijd krijgt mogelijk eind dit jaar een uitnodiging voor een tweede ronde. De minister moet dan wel nog besluiten dat die tweede ronde er komt.

Ondertekende oproep
Het is van groot belang dat iedereen die gevaccineerd wordt een ondertekende toestemmingsverklaring bij zich heeft. Deze verklaring staat afgedrukt op de oproepbrief. Jongeren vanaf 16 jaar mogen die verklaring zelf ondertekenen. Voor kinderen onder de 16 jaar moet één van de ouders dit doen. Zonder getekende verklaring mag de GGD op basis van de wet niet inenten! Vergeet hem dus zeker niet. Ouders hoeven overigens niet persoonlijk mee te komen met hun kind. Ook anderen mogen dat (bijvoorbeeld opa, oma, buurvrouw, oppas). Een inenting krijgen de kinderen echter alleen maar met de door één van de ouders ondertekende verklaring.

Verkeer
Iedereen die opgeroepen wordt, wordt verzocht zo veel mogelijk met de fiets te komen of te carpoolen met straatgenoten. Vanwege de grote aantallen mensen die die dag in sporthal Boshoven moeten zijn, is een aantal verkeersmaatregelen genomen. Voor automobilisten wordt vanaf de Ringbaan-Noord met borden ("GGD inenting") aangegeven hoe men sporthal Boshoven kan bereiken via een aanrij-route. Vlakbij de sporthal is een groot parkeerterrein ingericht. Medewerkers van de gemeente geven aanwijzingen waar men kan parkeren. Men wordt verzocht die aanwijzingen op te volgen. Vervolgens dient men een klein stukje te lopen naar de sporthal. Na de inenting keert men terug naar de parkeerplaats. Van daar af geldt een speciale uitrij-route die met borden staat aangegeven. Het is van groot belang beide aangegeven routes te volgen, zodat er geen problemen met het verkeer kunnen ontstaan. Voor fietsers is een stalling ingericht voor de ingang van de sporthal.

Overlast
Mensen die in het gebied rondom de vaccinatielocatie wonen zullen op de vaccinatiedag enige overlast ondervinden, met name van geparkeerde auto's. Gezien de grootte van de groep is dit helaas niet te vermijden. Wij vragen hier begrip voor. Er moeten die dag 4000 tot 5000 kinderen worden ingeënt.
De inenting is in de bovenarm. Vandaar dat de GGD iedereen vraagt om kleding met korte mouwen te dragen.

Meer informatie
Voor meer informatiekan men bellen met het gratis informatienummer 0800-0230518 van de GGD Noord- en Midden-Limburg. Op werkdagen kan iedereen hier van 9.00 tot 12.00 terecht met vragen over de uitnodiging of de campagne. Algemene informatie staat ook op de internetsite van de GGD (www.ggdnml.nl) en is te verkrijgen via het landelijke informatienummer van postbus 51: 0800-3008051. Heeft men vragen over de bereikbaarheid van de sporthal, dan kan men terecht bij het Infocentrum van de gemeente Weert, tel. 575 300.