Gemeente Hilversum

Afsluiting Jan van der Heijdenstraat

Op maandag 30 september begint de gemeente aan de herinrichting van de kruising van de Jan der Heijdenstraat met de Lorentzweg. De kruising wordt daarvoor gedurende drie weken afgesloten voor autoverkeer. In de laatste week, de week van 14 oktober, wordt ook op de kruising Jan van der Heijdenstraat/Eemnesserweg gewerkt. Ook die kruising is dan afgesloten voor het autoverkeer.

De werkzaamheden
Op de kruising met de Lorentzweg komt een in asfalt uitgevoerd plateau dat op de Lorentzweg doorloopt tot voorbij het plantsoen en de ventweg van de Jan van der Heijdenstraat.
Op de kruising met de Eemnesserweg ligt sinds eind vorig al een vergelijkbaar plateau, maar door een fout in de gebruikte apparatuur is de helling van dat plateau te flauw uitgevoerd, waardoor de snelheid van het autoverkeer te weinig wordt geremd. De opritten naar het plateau worden nu iets steiler uitgevoerd. Bovendien wordt, naar aanleiding van klachten van fietsers en de Fietsersbond, iets meer ruimte gemaakt voor de fietsers op de Jan van der Heijdenstraat en verdwijnen de buizen- constructies in de bochten.

Bereikbaarheid
Drie weken lang is er in feite geen doorgaand verkeer over de Jan van der Heijdenstraat mogelijk tussen de Johannes Geradtsweg en de Minckelersstraat. Er wordt in twee richtingen een omleidingsroute aangegeven over de Johannes Geradtsweg, het Den Uylplein, de Kamerlingh Onnesweg en de Minckelersstraat.
In de eerste twee weken kunnen automobilisten vanaf de kant van de Johannes Geradtsweg nog wel het kruispunt Eemnesserweg bereiken, maar de gemeente waarschuwt dat pogingen om via de Eemnesserweg en zijstraten als de Marconistraat, de Kapteynstraat en de Van de Sande Bakhuyzenstraat parallel langs het werk te rijden stuk lopen op rioleringswerkzaamheden die tegelijkertijd gaande zijn op de Lorentzweg. Voor parallelrijden vanaf de andere kant geldt in feite hetzelfde.
Het advies aan automobilisten die de hele lengte van de Jan van der Heijdenstraat gebruiken als doorgaande route luidt dan ook: mijdt de Jan van der Heijdenstraat de komende drie weken en volg de omleidingsroute.

Datum bericht: 25 september 2002