Nieuwsbericht

vrijdag, 4 oktober 2002, 17.00 uur

NOORDKOP

Zijdewind, vrijdag 4 oktober 2002. Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur fietsten twee meisjes op het fietspad naar de Provincialeweg te Zijdewind. Vanuit tegengestelde richting kwamen twee mannen op racefietsen. In het voorbijgaan duwde een van de mannen een meisje opzij. Hierdoor kwam zij ten val. De man reed door, terwijl de andere racefietser eerste hulp verleende. Aanvankelijk leken de verwondingen mee te vallen. Achteraf bleek het 13-jarige meisje uit Zijdewind echter een gebroken heup te hebben. De politie verzoek de man die bij dit incident betrokken was, of getuigend ie iets over de aanrijding of de identiteit van de man kunnen verklaren, zich te melden bij de politie in Schagen. De politie is bereikbaar onder nummer 0900-8844.

WESTFRIESLAND

Project opslag bestrijdingsmiddelen succes
Grootebroek, dinsdag 1 oktober 2002. Op vrijdag 4 oktober konden agrariërs uit de gemeenten Drechterland, Hoorn, Stede Broec en Venhuizen hun verboden bestrijdingsmiddelen inleveren. Als inleverpunt werd gekozen voor het parkeerterrein naast sporthal de Kloet aan de Raadhuislaan te Grootebroek. Dat de actie voorzag in een behoefte bleek wel uit de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen dat werd ingeleverd. In totaal brachten agrariërs en particulieren 3209 kilo. Tijdens een eerdere en vergelijkbare actie in de gemeenten Obdam, Opmeer, Wester-Koggenland en Wognum in april van dit jaar, werd meer dan 2300 kilo bestrijdingsmiddelen ingeleverd.

De inleveractie wordt in week 43 (v.a. 21 oktober) gevolgd door controles. Hierbij zullen agrarische bedrijven in de genoemde gemeenten worden bezocht voor een uitgebreide controle op de aanwezige bestrijdingsmiddelen, het gebruik, de opslag en de benodigde licenties.

De inleveractie en de controles maken deel uit van een project van de politie, de Algemene Inspectiedienst en de genoemde gemeenten. Het gaat bij deze "publieksvriendelijke" actie om een veilig gebruik van bestrijdingsmiddelen te waarborgen en om zoveel mogelijk van de verboden middelen af te komen. De personen die hun oude- en verboden middelen inleverden waren zeer tevreden over de geboden mogelijkheid.