Korps: Friesland, plaats: Fryslân 4-10-2002
Politieberichten van 3/10 (13.00 uur) t/m 4/10 (07.00 uur)

Twijzelerheide: te snel, rijbewijs ingevorderd
Donderdag om 11.00 uur werd met de lasergun gecontroleerd op de Ikewei. Ter plaatse is 80 km toegestaan. De tweede auto die gecontroleerd werd reed 152 km per uur, een overschrijding van maar liefst 72 km per uur. Van de 51-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde is het rijbewijs ingevorderd.

Hilaard: diverse verkeersovertredingen
Donderdag om 09.00 uur werd een 35-jarige automobilist uit Winsum gecontroleerd op de Westergoawei. De auto bleek niet verzekerd te zijn, de APK was verlopen en de man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hierop is de auto in beslag genomen. De man kreeg voor alle drie overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdagochtend werd ingebroken in een woning aan de S. Schootstrastraat. Men kwam binnen via de achterkant van de woning. In ieder geval werden gestolen een videorecorder en een gsm. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Leeuwarden.

Waldwei: getuigenoproep
Donderdag om 07.30 uur was het mistig op de Waldwei bij Garijp. Rond dat tijdstip verloor een bietenwagen een aantal bieten. Over een stuk weg van circa 200 meter lagen de bieten verspreid. Deze zijn opgeruimd door de politie. Een 47-jarige automobilist uit Drachten, rijdend in de richting Leeuwarden, werd geconfronteerd met de vallende lading. Voor de man reden nog enkele autos, maar hij hield ruime afstand in verband met de mist. Plotseling zag de man dat de autos voor hem remden en rare bewegingen maakten. De man raakte met zijn auto een aantal bieten. Hierdoor ontstond schade aan de voorkant van de auto en aan de onderkant. Graag komt de politie, via het algemene nummer 0900 8844, in contact met de bestuurder van de bietenauto of met de bestuurders van de auto die net voor de man uit Drachten reden en meer kunnen vertellen over de betrokken bietenwagen.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Donderdag om 13.30 uur werd een 32-jarige Leeuwarder aangehouden in een winkel aan Over de Kelders. De man had in de winkel een dekbedovertrek van K3 gestolen. Op het bureau kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

Drachten: winkeldief aangehouden
Donderdag om 14.45 uur werd een 38-jarige Drachtster aangehouden in een winkel aan het Moleneind. De man had in de winkel een fles port gestolen. Op het bureau kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

Joure: eenzijdige aanrijding
Donderdag omstreeks 15.40 uur reed een 17-jarige automobilist uit Marum, met vier inzittenden, over de A7 onder Haskerhorne. Hierbij raakte de auto het hek van een weiland. Hierop ging men er vandoor. De mannen werden even later aangetroffen op de Polderboskdyk. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden in een onverzekerd voertuig. De man heeft afstand gedaan van zijn voertuig.

Drachten: man aangehouden
Donderdag omstreeks 15.55 uur meldde zich een 41-jarige Drachtster op het bureau. De man schreeuwde alleen maar, waarop hij het bureau werd uitgezet. Even later kwam hij terug, ook nu weer werd hij met zachte drang buiten het bureau gezet. Toen hij voor een derde keer terugkwam, uitte hij beledigende taal. Hierop is de man aangehouden. De man kon om 19.00 uur het bureau weer verlaten met een transactie van 220 euro.

Breezanddijk: te snel, rijbewijs inegevorderd
Donderdag om 14.35 reed de politie achter een 36-jarige automobiliste uit Harlingen, die over de Rijksweg A7 N naar Noord-Holland reed. Bij de sluizen reed ze reeds veel te snel. Even later werd ze staande gehouden. De vrouw reed 172 km per uur, terwijl ter plaatse 120 is toegestaan. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Donderdag om 17.05 uur werd een 37-jarige Leeuwarder aangehouden voor een winkel aan de Nieuwestad. De man had in een aldaar gevestigde winkel 12 vesten gestolen, met een waarde van 404,40 euro. Toen het alarm afging, werd de man door oplettende voorbijgangers tegengehouden en kon een medewerker van de winkel de man aanhouden. Hierop is de man overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoner van de Friese hoofdstad.

Metslawier: rijden onder invloed
Donderdag om 21.40 uur werd een 47-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Roptawei. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 420 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Leeuwarden: man aangehouden
Donderdag om 22.25 uur liep een 25-jarige Leeuwarder door de 1e Vegelindwarsstraat. Hij had te veel aan Bacchus geofferd. In de straat schopte hij een deuk in een al daar geparkeerde auto, daarna liep hij over het dak van de auto. Hierop is de man aangehouden. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoner van Den Haag.

Stiens: rijden onder invloed
Vrijdag om 00.20 uur reed een 26-jarige automobilist uit Ferwert op de Bredijk na Conjum. Hij viel op omdat hij een voertuig inhaalde over de doorgetrokken streep. Hierop werd de man staande gehouden op de Menno van Coehoornwei te Stiens. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 350 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Drachten: rijden onder invloed
Rond middernacht reed een 50-jarige automobilist uit Groningen over de A7. Het voertuig slingerde hevig. Op een stopteken werd niet gereageerd. Voor de afslag Oosterwolde werd de auto aan de kant gezet. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 425 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Rottum: rijden onder invloed
Vrijdag om 00.25 uur reed een 32-jarige automobilist uit Dokkum over de Vogelzangweg. Hierop werd de man gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 320 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag om 00.30 uur reed een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Zuidergrachtswal. Hij viel op omdat hij reed zonder verlichting. Hierop werd de man gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 475 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Hegebeintum: rijden onder invloed
Vrijdag om 01.25 uur werd een 37-jarige automobilist uit Hegebeintum gecontroleerd op de Onderom. Hoewel niemand anders werd aangetroffen, beweerde de man dat hij niet had gereden. Toch moest de man blazen, hetgeen resulteerde in 335 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Nijeberkoop: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 21.50 vond op de Grindweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenwagen, een 28-jarige inwoner van Ellsoo, kreeg een reebok voor zijn auto. Hierdoor moest hij naar links uitwijken, kwam in de berm terecht, waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Herenveen, waar een bloedproef is afgenomen. De auto was totaal vernield.

Heerenveen: rijden onder invloed
Vrijdag om 04.25 uur werd een 32-jarige automobilist uit Sintjohannesga gecontroleerd op de Oude Veenscheiding. De man werd gecontroleerd, waarna bleek dat hij had gedronken. Hij blies 545 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het bleek dat zijn rijbewijs eerder ongeldig was verklaard.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272