Ingezonden persbericht

PERSBERICHT


Apeldoorn, 2 oktober 2002

Dierendag: ook spektakel bij de apen op de Apenheul

Op Werelddierendag, vrijdag 4 oktober, worden er voor jong en oud allerlei bijzondere dierenactiviteiten georganiseerd op Apenheul (Apeldoorn). De activiteiten vinden ook plaats op de zaterdag en zondag daarna. Je kunt iedere dag van 9.30 tot 17.00 uur terecht in het park met ruim 350 apen, maar de bijzondere dierendagactiviteiten vinden pas vanaf 11.30 uur plaats.

Kijk- en Doetocht
Elke dag kan je, als je tussen de 3 en 12 jaar oud bent, deelnemen aan de Kijk- en Doetocht. Met deze speurtocht kom je onder andere van alles te weten over het voedsel van apen, en het werk van de dierenarts in de dierentuin. Je mag zelfs meehelpen bij het scannen en aflezen van een dierenchipnummer! Wanneer alle speurtochtvragen goed zijn beantwoord en de stempels zijn verzameld, ontvang je een leuke prijs.

Ervaring opdoen en knutselen
Ook kun je leren hoe je een koe moet melken en hoe je een cavia het beste kan optillen en verzorgen. Gedurende het hele weekend wordt er geknutseld aan de Grote Dierendag Collage. Daar moet je echt aan mee doen; dat wordt een super-apen-monument!

Informatiestands
Speciaal voor dierendag is er ook een aantal informatiestands. Er is een stand over huis- en boerderijdieren. Maar natuurlijk is er ook een stand over apen en apenvoedsel. Daar wordt niet alleen verteld over het eten van apen, maar kan je ook zien hoe het eten wordt klaargemaakt. Er is een dierenartsstand met informatie over het werk van een 'apendokter'. Ook vind je hier informatie over bijvoorbeeld fokprogramma's van de Europese dierentuinen. Bovendien presenteert de AVRO Dier & Natuur bij een aparte stand al haar dierenprogramma's voor het komende seizoen!

/////



Ingezonden persbericht