Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-10-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.25 uur

Stropers` bekennen diefstal boot

BUNSCHOTEN - De twee mannen die donderdagochtend op de Smeerweg zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de visserijwet, hebben de diefstal van een boot bekend.

Het tweetal, een 25- en 27-jarige inwoner van Apeldoorn, werd om 03.45 uur varend op het water door de politie ontdekt. Nadat zij de boot op een trailer hadden geplaatst en waren weggereden, werden zij staande gehouden. De mannen verklaarden direct dat zij op het water aan het stropen waren geweest. Hierop volgde de aanhouding.

Omdat in de auto en op de boot geen dode dieren te vinden waren, gingen de vermoedens al snel naar een mogelijke diefstal van de boot. Deze daad werd door het tweetal dezelfde dag opgebiecht. Zij verklaarden de auto langs de rand van het water geparkeerd te hebben. Daarna gingen de mannen zwemmend de haven van Bunschoten in. Nadat zij de boot zagen, werd deze losgemaakt en voeren zij weer weg naar hun auto. Oplettende agenten hadden echter al post gevat bij de geparkeerde auto.

Rijden onder invloed

SOEST- Op de F.C Kuyperstraat werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten zagen de man slingerend rijden en controleerden hem. Op het bureau blies hij 2.30 promille.