Gemeente Leiden

Loco-burgemeester van der Sande bezoekt 100-jarige

Op zaterdag 5 oktober viert mevrouw Johanna Maria Peeters haar 100ste verjaardag. Loco-burgemeester Van der Sande brengt haar om 11.30 uur een felicitatiebezoek in recreatiezaal 'de Parelvissers', Bizetpad 57.

Mevrouw Peeters is op 5 oktober 1902 geboren in Leiden. Tijdens haar leven is zij voortdurend de rode draad in het leven van haar familie geweest. Tot aan haar 65ste heeft zij haar vader verzorgd. Ook haar broer en haar vier zussen konden altijd op haar rekenen voor hulp bij een bevalling, of in geval ziekte of nood. Tot op de dag van vandaag maakt ze nog poppen voor de kleine nichtjes en borduurt ze kussentjes voor in de wieg.

In 1987 is mevrouw Peeters op 85-jarige leeftijd op haar huidige adres aan het Bizetpad gaan wonen. Ze woont daar nog steeds zelfstandig. Mevrouw Peeters is nog heel actief. Ze kookt dagelijks haar eigen maaltijden en doet nog regelmatig de was. Ook vergeet ze haar medemens niet. Zo deelt ze regelmatig soep uit aan 'die oude zielen' in de wooneenheden naast haar.