Partij van de Arbeid

Amsterdam, 3 oktober 2002

Centrum voor Lokaal Bestuur organiseert in samenwerking met de PvdA-afdeling Zeist de 'Dag van de Nieuwe Raden'

Zaterdag 5 oktober organiseert het Centrum voor Lokaal Bestuur in samenwerking met de PvdA-afdeling in Zeist een eerste grote bijeenkomst voor alle lokaal bestuurders na de verkiezingen van 6 maart jl. De bijeenkomst vindt plaats in hotel Figi, het Rond 2 in Zeist en begint om 11.00 uur.

De dag van de Nieuwe Raden wordt geopend door burgemeester Rudi Boekhoven van Zeist. Daarna vindt er een forumdebat plaats over de consequenties van de verkiezingen 6 maart & 15 mei. Aan het debat wordt deelgenomen door Pieter Hilhorst (journalist Volkskrant), Diederik Samsom (kandidaat-Kamerlid PvdA), Ineke van der Wel (bugemeester Rijswijk) en Simon van Driel (lid PvdA-commissie organisatie).

Na de lunch is er een politiek café met als centraal thema de multiculturele samenleving. Arie van der Zwan, Nebahat Albayrak, Herman Vuijsjes, Peter van Heemst, Fatima Elatik en Elvira Sweet discussiëren over politieke correctheid en hun visie op de problemen van de multiculturele samenleving.

In de middag staan naast het politiek café een aantal workshops en trainingen over het duaal systeem op het keuzeprogramma. Er wordt o.a. ingegaan op de verhouding tussen wethouders en fractie, het meten van effectiviteit van beleid en het werk maken van contacten in de buurt. Tevens zijn er in de middag een aantal werkbezoeken gepland.

De bijeenkomst wordt om 16.00 afgesloten door Partijbestuurslid Mirjam de Meijer.