Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Dierenmishandeling op dierendag

WOUDENBERG Bij een weiland aan de Davelaar zijn op vrijdagmiddag een merrie en een veulen gewond geraakt doordat zij angstig waren voor een ballon die door een onbekend persoon aan de halster van het veulen was vastgebonden. Reden voor deze harteloze daad is nog onbekend.

Door de ballon werden beide beesten helemaal wild. Hierdoor liep het veulen een verwonding op aan de neus en raakten de hekken en omheining beschadigd. Met moeite werden paard en veulen gekalmeerd en overgebracht naar de stal. Een dierenarts zal de beesten nader onderzoeken. Aangifte van dierenmishandeling zal worden opgenomen.

Struikrovers overvallen mannen

AMERSFOORT Op vrijdagavond zijn rond 23.45 uur twee mannen overvallen door een groep van 6 a 8 jongeren. Een 18-jarige Amersfoorter fietste met zijn vriend (personalia onbekend) op het fietspad langs de Hoolesteeg toen de groep jongens plotseling links en rechts vanuit de naastgelegen struiken sprong.

De groep greep het tweetal vast waarbij de 18-jarige man in de buikstreek werd geslagen. Vervolgens werden beide mannen gedwongen een fiets, geld en een mobiele telefoon af te staan. Daarna konden beide mannen wegkomen. De 18-jarige man heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Verdachten poging inbraak aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van een poging inbraak. De politie ontving rond 21.30 een inbraakmelding bij een bedrijf op de Maanlander. Op aanwijzing van getuigen en beveiliging werd bij een nabijgelegen parkeerplaats een 28-jarige man uit Amersfoort aangetroffen in een onverzekerde en niet-gekeurde auto. De man werd op grond van de gegeven signalementen aangehouden en ingesloten in het bureau in afwachting van nader verhoor.

Tijdens de zoekactie rondom het bedrijf werd door surveillerende agenten twee personen gezien die via de Rondweg Oost de wijk Kattenbroek in wilde rijden. Hierin zaten een 27-jarige en een 33-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam. Het voertuig werd gecontroleerd. In het voertuig werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De 33-jarige man had bovendien nog 32 boetes openstaan. Daarop werd het duo eveneens aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader onderzoek.

Vrouw door het lint

AMERSFOORT Surveillerende agenten hebben op vrijdagavond rond 19.00 uur een 18-jarige vrouw uit Amersfoort met gepast geweld aangehouden. De agenten zagen de vrouw rijden op een bromfiets zonder dat zij haar helm droeg. Hierop werd zij bekeurd en ontstak de vrouw in woede. Na een scheldpartij weigerde de vrouw haar persoonsgegevens op te geven. Na diverse verzoeken om dit alsnog te doen werd de vrouw aangehouden.

Hierop ging de vrouw door het lint en klampte zich aan haar bromfiets vast. Met gepast geweld werd de vrouw van de bromfiets gehaald en in het dienstvoertuig gezet. Op het bureau gaf zij bij het opnemen van een verklaring aan dat zij spijt had van haar gedrag.