Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding voor belediging
LELYSTAD Op de Galjoen hield de politie zondagavond een 26-jarige Lelystedeling aan voor belediging van een opsporings ambtenaar. Na een melding van een ruzie tussen buurtbewoners, ging de politie ter plaatse. Zij wilde daar bemiddelen, maar een van de bewoners bleef erbij, terwijl de agenten hem herhaaldelijk vroegen weg te gaan. Hij bleef zich recalcitrant gedragen en beledigde een agent. De man is hierop aangehouden. Na verhoor op het bureau is de 26-jarige heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De ruzie lag in de relationele sfeer.

Aanhoudingen voor alcohol
ALMERE Zondagnacht hield de politie een 20-jarige automobilist uit Almere op de Regentesseweg aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen dat zijn achterlicht het niet deed en hielden de man staande. Omdat zij vermoedden dat de 20-jarige alcohol gedronken had, hielden zij de bestuurder aan. Het resultaat van zijn ademanalyse was 1,64 promille. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 8 uur is hij heengezonden.

LELYSTAD Een 45-jarige Lelystedeling is zondagavond op de Vijzelweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel agenten op, omdat zijn aanhanger geen verlichting had. Bij zijn staandehouding gedroeg de 45-jarige zich recalcitrant. Hij kreeg een bon en omdat de agenten vermoedden dat hij alcohol genuttigd had, is hij aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 0,74 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod van uur is de inwoner van Lelystad heengezonden.

Overige aanhouding
LELYSTAD De politie heeft een politiesepot opgemaakt voor een vernieling. Na een melding, ging de politie naar de betreffende telefoon op het Stationsplein. Volgens de melder had de man de telefoon geprobeerd te vernielen. De politie hield de verdachte, een 24-jarige Lelystedeling, aan en nam hem voor nader verhoor mee naar het politiebureau. Daar verklaarde de verdachte dat hij geprobeerd had geld terug te krijgen wat niet lukte. De verdachte is heengezonden en een politiesepot is opgemaakt.

Aanrijdingen
ALMERE Twee bestuurders van een bromfiets en een passagier raakten zondagmiddag gewond na een botsing met elkaar op het Cadzandpad. Een 19-jarige bromfietser uit Almere die op de Vlissingenstraat vanaf de Middelburgweg reed, zag een 33-jarige bromfietser met zijn 20-jarige passagiere uit Almere op het Cadzandpad (vanaf de Stedendreef) over het hoofd en kon een botsing niet meer voorkomen. Allen zijn per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De 33-jarige had voetletsel. De beide anderen werden na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

Assistentie bij brand
ALMERE Een textielbak op de Vrijmark brandde zondagavond uit. De brandweer bluste de brand. Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk.
EMMELOORD Zondagmiddag kreeg de politie een melding van een brand in een prullenbak op de Industrieweg. Een oplettende passant was de brand al meester. De brandweer bluste nog na. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstaan is.
LELYSTAD Een caravan op het Kofschip brandde zondagavond af. Na een melding ging de politie ter plaatse. De caravan was bijna volledig afgebrand. De brandweer bluste het vuur en een bergingsbedrijf sleept de wagen weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Brandstichting is niet uitgesloten.