Ingezonden persbericht

Persbericht

Nieuwegein, 7 oktober 2002

Stellent geeft zijn visie op de toekomst van content management

StellentTM, Inc. (Nasdaq: STEL), één van de toonaangevende aanbieders van content management oplossingen, heeft onlangs zijn visie op de toekomst van content management gepresenteerd. In een nieuwe white paper met de titel 'Harnessing the Power of Your Content: A Vision for the Future of Content Management' worden vier niveaus van content in een bedrijf onderscheiden en uitgelegd hoe bedrijven hun business content moeten beheren, om er zoveel mogelijk rendement uit te kunnen halen.

"Organisaties beschikken tegenwoordig over een enorme hoeveelheid content, die niet adequaat gebruikt en beheerd wordt", is de mening van David Yockelson, senior vice-president van de META Group. "Bedrijven moeten veel beter gebruik maken van de beschikbare content, om er optimaal van te kunnen profiteren. Dat betekent, dat content in alle niveaus van een organisatie opgeslagen moet worden in een content management systeem, dat gemakkelijk toegankelijk is en dat door alle medewerkers in de organisatie eenvoudig gebruikt kan worden."

Ook Stellent is van mening, dat content management betrekking moet hebben op alle content in een organisatie. Stellent onderscheidt personal, shared, collaborative en enterprise content.
'Personal content' is business content, die door medewerkers voor eigen gebruik gemaakt wordt en die alleen voor die individuele medewerkers toegankelijk is. 'Shared content' heeft betrekking op informatie, die gebruikt wordt door medewerkers, die informeel samenwerken. 'Collaborative content' wordt gebruikt door projectgroepen, die kunnen bestaan uit zowel interne als externe medewerkers. 'Enterprise content' is beschikbaar en relevant voor bepaalde doelgroepen in een bedrijf, voor de hele onderneming of voor de buitenwereld. Veel van deze content is speciaal ontwikkeld voor interne of externe websites.

In het white paper licht Stellent toe, dat bedrijven -als ze optimaal van hun business content gebruik willen maken- een content management systeem moeten implementeren, dat al deze vormen van content kan beheren. Daarnaast moet het systeem zich kunnen aanpassen aan de werkwijze van de gebruikers op elk niveau in de organisatie. Het white paper beschrijft bovendien hoe het Stellent content management systeem zijn gebruikers in staat stelt om toegang te krijgen tot de content, hoe de content op elk niveau beheerd moet worden en hoe content van het ene naar het andere niveau migreert. Tenslotte gaat het white paper kort in op de techniek, die het mogelijk maakt om het Stellent content management systeem met andere applicaties en content repositories te integreren.

"Stellent heeft altijd een focus gehad op de ontwikkeling van content management oplossingen, waarmee alle business en web content in een organisatie efficiënt beheerd kan worden", zegt Dan Ryan, senior vice-president Marketing en Business Development van Stellent. "Met het white paper, waarin we onze visie op content management hebben vastgelegd, willen we het content management proces transparant maken en duidelijk maken, waarom content management zo belangrijk is en betrekking moet hebben op alle informatie in alle lagen van een organisatie."

Noot voor de pers: Het white paper is als PDF-file met het persbericht meegestuurd. Voor een toelichting op de visie van Stellent kunt u contact opnemen met Ilco Nijstad, regional director Benelux, telefoon 030-6029500 of ilco.nijstad@stellent.com. Meer informatie over Stellent is ook te vinden op www.stellent.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders, Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Stellent

Stellent, Inc. (www.stellent.com), dat tot vorig jaar onder de naam IntraNet Solutions opereerde, ontwikkelt enterprise content management oplossingen. Het bedrijf wordt door analisten van Gartner Dataquest, Forrester Research en de Aberdeen Group tot de drie belangrijkste aanbieders van content management systemen gerekend. Stellent heeft wereldwijd meer dan 1.500 klanten, waaronder veel bedrijven uit de Top 2000. Tot de klanten behoren ondermeer Merrill Lynch, Agilent Technologies, Target Corp., Cox Communications, Yahoo!, Hewlett-Packard en Ericsson Telecom AB. Het hoofdkantoor van Stellent is gevestigd in Eden Prairie, Minneapolis. Daarnaast zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Met het Stellent content management systeem kunnen organisaties niet alleen snel websites ontwikkelen, maar ook content management oplossingen voor enterprise portals en e-commerce applicaties. Stellent biedt een omvangrijk scala van tools, waarmee content afkomstig van verschillende bronnen en met verschillende formats voor internet geschikt gemaakt kan worden door de content om te zetten naar de gebruikelijke webformats. Daardoor kan de content eenvoudig beheerd, op internet gepubliceerd en aangepast worden voor specifieke doelgroepen, apparaten en applicaties. Bovendien kunnen alle typen security systemen in het content management systeem geïntegreerd worden en beschikt het over faciliteiten voor personificatie.