ChristenUnie


Prins Claus laat onvergetelijke indruk achter Zondag 6 Oktober 2002 - 21:00

De prins laat een onvergetelijke indruk achter als echtgenoot van zijn vrouw en als vader van zijn kinderen. Maar we herdenken hem ook als de man, die voor Koningin Beatrix van grote betekenis was bij de uitoefening van haar taken als staatshoofd en in onze harten voortleeft als iemand die hartelijk betrokken was bij alles wat er gebeurde in ons land en in de hele wereld.

Prins Claus ontmoette aanvankelijk scepsis en zelfs vijandigheid in Nederland, maar veroverde door zijn sympathieke optreden al snel de harten van de Nederlanders. Hij verdient grote waardering voor de integere manier waarop hij als prins-gemaal de monarchie heeft gediend. Hij verdient ook respect voor zijn inspanningen als inspecteur-generaal voor ontwikkelingssamenwerking ter bestrijding van de armoede in de wereld en het behoud van de schepping.

We hechten eraan om op dit moment ons diepe respect en onze grote bewondering uit te spreken voor de manier waarop Koningin Beatrix ook tijdens de slopende ziekte van haar man haar werk heeft gedaan. We wensen onze koningin en onze kroonprins, samen met de andere leden van het koninklijk huis, toe dat zij in deze moeilijke dagen de nabijheid en troost van God mogen ervaren.

Leen van Dijke,
waarnemend fractievoorzitter van de ChristenUnie
---