Datum: 20021007 Titel: Uitnodiging persconferentie IAAPA-seminar Arnold zegt: Tourjour agenda, index Titelbalk gaf: meer

PERSBERICHT - 2002-10-03
RETOUR ARCHIEF PERSBERICHTEN

Maandag 7 oktober: Future of the Industry in de Efteling

Uitnodiging persconferentie IAAPA-seminar

Op maandag 7 en dinsdag 8 oktober 2002 houdt de koepelorganisatie van attractieparken en toeleverende bedrijven IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) een 2-daags seminar in de Efteling.

Onder de titel Future of the Industry worden de ontwikkelingen in en de toekomst van de vrijetijdssector en die van Europese attractieparken in het bijzonder uitgebreid besproken.

Tal van gerenommeerde, internationale autoriteiten geven in de Efteling hun visie op de toekomst van de industrie voor méér dan 100 toehoorders uit vele verschillende landen. Ze doen dat vanuit verschillende gezichtspunten en expertises.

Sprekers die op het podium komen, zijn onder andere Tony Baxter, vice-president Creative Development van Disney Imagineering, Klaus Michael Machens, directeur van de Hannover Erlebnis Zoo en voorzitter van de German Parks Association, Cees Kikstra, directeur Strategie en Ontwikkeling van de Efteling en Alejandro Torrado, CEO Development van de Global Estudios in Spanje.

Daarnaast zijn er sprekers als Bob Rogers van BRC Imagination Arts, Daniela Wagner van WTTC, Greg Richards van ATLAS, de European Association for Tourism and Leisure Education, Hans van Driem, directeur TRN en Olivier de Bosredon van de Grévin et Cie-groep. Veel aandacht zal uitgaan naar trendwatcher Li Edelkoort. Zij zal in haar bespiegelingen vooral stilstaan bij de terugkeer naar de ´huiselijke warmte´ en het ´onthaasten´ in relatie tot vrije tijd.

Future of the Industry is het eerste grote en zo breed georiënteerde evenement dat onder de vlag van IAAPA Europe georganiseerd wordt. IAAPA Europe werd onlangs opgericht. Doel van IAAPA Europe is een brug te slaan tussen haar Europese leden en de moederorganisatie IAAPA in de VS. Wereldwijd telt de International Association of Amusement Parks and Attractions meer dan 5.600 leden, verspreid over ruim 100 landen.

Het internationale seminar van IAAPA wordt gehouden in de Efteling. De keuze voor deze locatie was niet willekeurig. In 2002 bestaat de Efteling vijftig jaar. Dit gouden jubileum is een mooie omlijsting van een seminar waarin de toekomst centraal staat.

PERSCONFERENTIE

Op maandag zal de eerste seminardag afgesloten worden met een persconferentie, waarvoor we u graag willen uitnodigen. Een aantal sprekers zal vanaf 17.15 uur acte de presence geven, evenals de Braziliaanse IAAPA-chairman Alain Baldacci, de IAAPA-president Clark Robinson en de vice-president van IAAPA Europe Jeff Bertus.

Wilt u de persconferentie bijwonen, stuurt u dan vóór vrijdag 4 oktober 16.00 uur een mailtje naar j.bertus@wxs.nl. U ontvangt dan per ommegaande alle benodigde informatie over de persconferentie.

Voor meer informatie inzake het IAAPA-seminar kunt u contact opnemen met de IAAPA Europe,
tel. (040) 212 90 03 of de Efteling, afdeling Communicatie, tel. (0416) 288 308.

RETOUR ARCHIEF PERSBERICHTEN