SECURICOR BEVEILIGING BV

Rikus Spithorst, persvoorlichter ROVER:

Persbericht

Rikus Spithorst, persvoorlichter ROVER: 'Tourniquets worden ten onrechte vaak genoemd als wondermiddel voor sociale veiligheid'

'Tourniquets worden ten onrechte vaak genoemd als wondermiddel voor sociale veiligheid. Met tourniquets ga je in de eerste plaats zwartrijden tegen. Maar een zwartrijder is niet per definitie gevaarlijk; meestal hebben medereizigers zelfs weinig last van hem, omdat hij zich extra stil houdt. Terwijl een criminele dealer gemakkelijk een jaarkaart koopt en zijn slag slaat.' Van tourniquets heeft Rikus Spithorst, persvoorlichter van ROVER, dus geen hoge verwachtingen. In deze nieuwe editie van de Securicor Sensor een interview met hem.

Er worden steeds meer maatregelen genomen om de veiligheid van reizigers in het openbaar vervoer te waarborgen. Is dit nodig? Voelen de reizigers zich niet veilig? Waarom niet? Wat moet er veranderen? Welke maatregelen zijn er al genomen? Verschillende vragen die op dit moment veelvuldig worden gesteld. In de oktober editie van de Securicor Sensor komen deze vragen dan ook uitgebreid aan de orde.

'Zinloos geweld, agressie en onverschilligheid zijn te veel aanwezig in de samenleving in het algemeen en op de stations in het bijzonder. Sociale veiligheid is daarom bij de NS de laatste jaren steeds nadrukkelijker op de agenda komen te staan ',aldus Eveline van Emden, adviseur Sociale Veiligheid voor de NS Stations in de regio Randstad Noord. In het hoofdartikel een interview met haar over het reilen en zeilen binnen de NS met betrekking tot de sociale veiligheid van reizigers.

Steven de Vos, hoofd Sociale Veiligheid van de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET, vertelt in de rubriek 'de opdrachtgever'over de verschillende veiligheidsmaatregelen die de RET treft, waaronder het proefproject voor conducteurs op de tram. Hiervoor is Securicor ingeschakeld.
'Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat reizigers en medewerkers sociale veiligheid als belangrijkste kwaliteitscriterium aanmerken. Vandaar dat een samenhangend pakket aan maatregelen nodig is', aldus Steven de Vos.

Securicor Sensor is een kwartaaluitgave van Securicor. Het is een relatiemagazine over beveiliging en criminaliteitspreventie in het algemeen en particuliere beveiliging in het bijzonder. Het blad heeft een oplage van circa 13.000 exemplaren.

Amsterdam, 9 oktober 2002