Politie Amsterdam-Amstelland

Frauduleuze praktijken

9-10-2002. Afgelopen maandag heeft een team van Bureau Financiële Economische recherche van de Dienst Centrale Recherche, acht verdachten, in de leeftijd tussen 27 en 56 jaar, aangehouden in verband met fraude en het witwassen van crimineel verkregen gelden. Hierbij speelde een autobedrijf te Amsterdam een centrale rol. Bij deze actie werden 45 exclusieve autos, 37.000 euro, twee vuurwapens en 1300 xtc-tabletten, in beslag genomen. Tevens werd er beslag gelegd op twee speedboten, een motorjacht van 27 meter en bankrekeningen waarop een bedrag van 370.000 euro stond. Lees meer.


---

Twee kilo harddrugs
9-10-2002. Na een onderzoek van ruim een maand bracht de recherche van het vierde district, onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam, in Amsterdam-Oost de straathandel in verdovende middelen een zware slag toe. Gisteren werden vijf mannen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Huiszoekingen leverden twee vuurwapens, circa twee kilo harddrugs en ruim 20.000 euro handelsgeld op. De verdachten zijn ingesloten en worden voorgeleid bij de officier van justitie.

De zaak kwam aan het rollen toen de recherche informatie binnenkreeg over een 26-jarige man die straathandelaren in Amsterdam-Oost van verdovende middelen zou voorzien. Al snel bleek dat de verdachte inderdaad betrokken leek te zijn bij deze handel in harddrugs. De rechercheurs kregen zicht op een aantal handlangers en hun werkwijze. Gisteren werd besloten tot actie over te gaan. De hoofdverdachte en zijn kompanen werden gearresteerd. Bij huiszoekingen in Amsterdam-Oost en -Noord werden de eerdergenoemde drugs, vuurwapens, contanten plus veel goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


---

Confrontatie voorkomen
9-10-2002. De Dienst Centrale Recherche heeft de afgelopen week, onder supervisie van de officier van justitie, met twee bliksemacties een einde gemaakt aan een op handen zijnde gewelddadige confrontatie tussen criminelen. Het rechercheteam kreeg ondersteuning van een arrestatieteam en andere ondersteunende diensten. In totaal werden er acht mensen aangehouden. Er werden tijdens de acties in totaal drie vuurwapens, een hoeveelheid munitie en 300 hennepplanten in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie.

Lees meer.


---

Schietpartij: twee gewonden
7-10-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond ruzie in een horecagelegenheid. Rond vier uur ontaardde deze twist in een schietpartij waarbij twee mannen (28 en 32 jaar) schotwonden opliepen aan hun been. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Van de schutter(s) ontbreekt tot op heden ieder spoor.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Autokraker steelt fiets
9-10-2002. Rond halfdrie vannacht hield de politie een 32-jarige autokraker aan in verband met diefstal uit een auto op de Oosterdokskade. De bewuste auto met buitenlands kenteken was een aantrekkelijk doelwit omdat in de achterbak een peperdure fiets te zien was. De autodief probeerde deze door een ingeslagen ruit naar buiten te trekken. Hierdoor raakte de fiets flink beschadigd, de schade aan het frame wordt geschat op 4000 Euro. De eigenaar van de auto en de fiets zag het hele voorval gebeuren. Hij rende naar buiten en hield de man aan. De aangever droeg de autokraker over aan de gealarmeerde politie.


---


---

Offensief straatroof GSM

1-10-2002. Na het succesvolle SMS-bombardement starten de politieregios Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Utrecht vandaag 1 oktober met een nieuw offensief tegen straatroof van mobiele telefoons: Je GSM is veilig bij YUNU and IMEI. Doel van deze campagne is jongeren doordringen van de ernst van straatroof en de gevolgen daarvan voor dader en slachtoffer, maar ook de burger bewust maken van de beveiligingsmogelijkheden van het toestel. Lees meer.