Verbond van Verzekeraars

Studiedag Brandveiligheid in verandering

Sinds de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam staat het onderwerp brandveiligheid hoog op de agenda. Wie was verantwoordelijk en wat ging er mis? Die vragen hebben geleid tot veel veranderingen in de regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) organiseert hierover een studiedag op 10 oktober.

Grote rampen in binnen- en buitenland hebben geleid tot een aantal aanpassingen in regelgeving. Zo is dit voorjaar een nieuw Vuurwerkbesluit gepubliceerd en volgend jaar zal het vernieuwde Bouwbesluit van kracht worden. Bij de overheid staat het onderwerp hoog op de agenda. Maar ook bij verzekeraars hebben de rampen geleid tot veranderingen: het verzekeren van calamiteiten is niet meer een kwestie van alleen het zoeken van de laagste premie, maar veel meer van een beoordeling van brandrisicos en van adequate preventiemaatregelen. Het NCP zet al deze ontwikkelingen tijdens de studiedag Brandveiligheid in verandering uiteen. Diverse sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken vertellen wat de stand van zaken is. Hans van der Klein (directeur brandverzekeringen Allianz Royal Nederland) gaat in op de veranderde situatie voor verzekeraars.

De studiedag vindt plaats op 10 oktober van 09.30 tot 16.30 uur in Theater & Congrescentrum t Spant in Bussum. Kosten bedragen 200,- (inclusief consumpties, lunch en syllabus).
Meer informatie vindt u op www.ncp.nl of op
www.congresenstudiecentrum.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met het Congres- en Studiecentrum VNG, telefoon 070-3738493, e-mail: cs@vng.nl.

Bondig, september 2002