Hollandsche Beton Groep

Persberichten

1 oktober 2002
Officiële overdracht appartementencomplex Tuinzicht

Vlaardingen - De heer C. Bot, wethouder van de gemeente Vlaardingen, zal op donderdag 10 oktober met het hijsen van een vlag appartementencomplex Tuinzicht officieel overdragen aan de Vereniging van Eigenaars. De vlaggenmast is ter beschikking gesteld door HBG Vastgoed en HBG Woningbouw, Volker Bouwmaatschappij, die het gebouw in samenwerking met Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Tuinzicht maakt deel uit van de modernisering en uitbreiding van de woningvoorraad in de Westwijk.

Appartementengebouw Tuinzicht kenmerkt zich door twee grote poorten. Deze zorgen ervoor dat het gebouw optisch wordt verdeeld in drie individuele 'urban villa's' met elk vijftien woningen. Tuinzicht biedt drie- en vierkamerappartementen, maisonettewoningen en penthouses. Vrijwel alle appartementen beschikken over een grote living aan of nabij het terras, met uitzicht over het water en het groen van de Heemtuin.

Bij de ontwikkeling van het gebouw is veel aandacht besteed aan aanpasbaar bouwen. Elke verdieping is met een van de liften bereikbaar en parkeervoorzieningen zijn onder het gebouw aanwezig. De woningen zelf zijn qua maatvoering, indeling en specifieke voorzieningen ook geschikt voor rolstoelafhankelijke bewoners of gasten. Hiertoe zijn maatvoering en indeling aangepast. Bouwkundige aanpassingen zijn desgewenst eenvoudig te realiseren.

Het appartementengebouw is ontworpen door DKV Architecten in Rotterdam.
HBG Vastgoed bv en HBG Woningbouw bv maken deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.