Gemeente Soest

Onderhoud groen in wijk Eggemonde (Soesterberg)

Donderdag 10 oktober start het onderhoud aan de groenstroken in wijk Eggemonde in Soesterberg. Het betreft het gebied dat is begrensd door de Vliegtuiglaan, de Oude Tempellaan en de Kamerlingh Onneslaan. Op de plattegrond is het betreffende gebied binnen de markering aangegeven. In de groenstroken worden bomen gesnoeid en dode bomen en opslag verwijderd. Deze ingreep heeft als doel een beter aangezicht te creëren en schade door vallend hout en dergelijke te voorkomen. Hiermee wordt tegelijkertijd de sociale veiligheid verhoogd. In opdracht van de gemeente Soest worden de werkzaamheden door een particulier bedrijf uitgevoerd. De werkzaamheden zullen ongeveer drie dagen duren.

Aankomende winter zullen ook de heesters in bovengenoemde groenstroken worden gesnoeid. Deze werkzaamheden worden eveneens uitgevoerd door een aannemer.

---

Berichten n.a.v. B&W-besluiten d.d. 1-10-2002

Aanlegvergunningen sloten
Er worden aanlegvergunningen verleend voor het uitbaggeren van een bestaande sloot aan de Maatweg en een voor het dichten van sloten en het verlengen van een sloot aan de Verlengde Hooiweg. Het dempen en uitbaggeren heeft geen invloed op de cultuurhistorische waarde van het landschap.

Geen medewerking vestiging sportschool
Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen voor de vestiging van een sportschool op de bovenverdieping van het pand Koningsweg 8. Het perceel is gelegen binnen de grenzen van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Soest 1997.

Zijzichtsysteem brandweerwagens
Zeven brandweerwagens in de gemeente Soest zullen voortaan voorzien zijn van een zijzichtsysteem. Het zijzichtsysteem wordt vanaf 1-1-2003 door de overheid verplicht gesteld en heeft tot doel het bevorderen van de verkeersveiligheid.

---

Onderhoud beplanting rond waterzuivering Maatweg

Eind van deze week zal de gemeente Soest een zogenaamde 'dunning' uitvoeren in de beplanting rond de waterzuivering aan de Maatweg te Soest. Dode bomen en elzen, wilgen en populieren die in een slechte conditie verkeren worden verwijderd. Op de ontstane lege plekken worden jonge bomen geplant. De bestaande ondergroei (de struiklaag) blijft behouden. Op deze manier zorgt de gemeente Soest ervoor dat de beplanting voldoende winddicht en gevarieerd blijft. Met een menging van oude en jonge bomen en een goed ontwikkelde struiklaag ontstaat een leefgebied voor zoveel mogelijk diersoorten.
---

Commissie Bestuurlijke vernieuwing

Openbare vergadering van de commissie Bestuurlijke vernieuwing op woensdag 9 oktober 2002 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, alhier.

Agenda

1. Vaststelling agenda.

2. Spreekrecht over niet op de agenda vermelde onderwerpen.
3. Ingekomen stukken en mededelingen van de voorzitter.
4. Stukken ter inzage in de leeskamer.

5. Stand van zaken planningkalender.
Aandachtspunten zijn: 2002/7 en 2002/9, kunnen afgevoerd worden, omdat de voorstellen inmiddels al behandeld zijn in deze raadscommissie;
2002/10, het evalueren van de beleidsevaluatiecommissie, kan niet eerder dan het verschijnen van het rapport van de beleidsevaluatiecommissie over de politiesurveillanten; voorgesteld wordt dit agendapunt in ieder geval door te schuiven naar december 2002

6. Verslag van de commissie Bestuurlijke vernieuwing d.d. 18 september 2002.

7. Presentatie inzake de ombouw naar een duale begroting
8. Van structuur en cultuur

9. Presentatie door de leden van de deelwerkgroep Communicatie van hun rapportage met vervolgens een discussie
10. Rondvraag.

---

Start Nationale Brandpreventieweek 2002

Op vrijdag 4 oktober vindt er bij de Insingerschool op Insingerstraat 57 om 11.30 uur een ontruimingsoefening door de brandweer van de gemeente Soest plaats. Eveneens zijn er ontruimingsoefeningen op donderdag 10 oktober bij de Van de Huchtschool op Libel 56-58 om 10.00 uur en bij de Prins Willem Alexanderschool op Beetzlaan 48 om 13.30 uur.

Deze ontruimingsoefeningen worden gehouden in het kader van de Nationale Brandpreventieweek 2002, welke geheel in het teken van de 'Nationale Schoolontruimingsoefening' staat. In de week van 4 tot en met 11 oktober attendeert de brandweer van de gemeente Soest scholen op de eigen verantwoordelijkheid inzake het oefenen van het schoolontruimingsplan. Met de oefeningen laat de brandweer scholen zien hoe men bij brand zo snel en adequaat mogelijk kan handelen. Daarnaast wordt getracht schoolkinderen enthousiast te maken het onderwerp 'ontruiming' in het eigen gezin te bespreken.

Er worden slechts drie scholen voor de ontruimingsoefening bezocht, omdat de nationale planning en de gemeentelijke planning elkaar doorkruisen. Dit jaar is de brandweer Soest namelijk van start gegaan met de uitvoering van de beleidsnota 'Brandveiligheid in Soest 2002'. In dit kader zijn de vergunningen van de grotere bouwwerken uit onze gemeente gecontroleerd en voor volgend jaar staan alle scholen en bijeenkomstgebouwen gepland.

---

Werken aan wegen (week 40)

Voor de komende periode zijn de volgende wegwerkzaamheden gepland:

Reconstructie fietspaden:

Op de hierna genoemde locaties zal in verband met de slechte onderhoudstoestand, de bestaande `dunne' grijze tegelverharding worden vervangen, door een sterkere en meer comfortabel rijdende rode asfaltverharding. Alleen op de Nieuweweg worden `dikke' rode tegels aangebracht omdat daar in verband met de aanwezigheid van kabels en leidingen een asfaltverharding niet wenselijk is. De werkzaamheden op de hierna genoemde locaties duren tot eind oktober 2002. Gedurende een deel van de werkzaamheden zal het fietsverkeer worden omgeleid. start 23 september

Fietspad Koningsweg (Pimpelmees - Kastanjelaan) zijde park Klein Engendaal:

start 9 oktober

Fietspad Koningsweg (Nieuweweg - Eikenlaan) zijde station Soest Zuid:

start 24 september

Fietspad Nieuweweg (Smitsweg - Eigendomweg) zijde Smitsveen:

start 1 oktober

Fietspad Obrechtstraat (Koningsweg - Willaertstraat) zijde brug:

Koningsweg (Jachthuislaan - Biltseweg):

Op 30 september 2002 wordt, aan de kant van het `oude boerderijtje', gestart met een verbreding van de Koningsweg. Dit gebeurt om de doorstroming van het verkeer ter plaatse (vooral het rechts-afslaande verkeer richting paleis) te verbeteren. Doorgang voor het autoverkeer blijft mogelijk. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalve week duren.

---

In het voorjaar van 2002 hebben we het WoningBehoefte Onderzoek antwoordnummer u deze kunt opsturen. U kunt de opiniewijzer ook on-