Ingezonden persbericht

Titel: De "gemeentelijke polder na paars" in Assen De FNV in Assen organiseert een discussieavond over "de gemeentelijke polder na paars". Een voorzet voor de discussie wordt gegeven door Agnes Jongerius (FNV Federatiebestuur), Hans Haerkens (VNO-NCW Noord) en Michel Berends (wethouder Assen). De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 10 oktober om 20.00 uur in Hotel de Jonge, Brinkstraat te Assen.

De FNV vindt het van belang dat iedereen - vrouw of man - in Assen die wil en kan werken ook aan de slag kan. De betrokkenen zijn aan de slag, kwalificeren zich, lopen stage of worden begeleid bij het toetreden / herintreden op de arbeidsmarkt. Het arbeidsbureau, de werknemersverzekeringen en de gemeente werken samen in het CWI. Wat kunnen werkgevers, werknemers en de gemeente bijdragen om iedereen aan het werk te krijgen en te houden?

Om te voorkomen dat de laatste uittredende senior in de Asser bedrijven het licht uit kan doen, omdat generaties lang jongeren de regionale arbeidsmarkt hebben verlaten, moet ook geïnvesteerd worden in het binden van werknemers aan de regionale arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn daartoe voorhanden?

Vakbondsleden en belangstellenden worden uitgenodigd aan de discussie mee te doen.

Nadere informatie

Ton Laffeber, FNV Assen

Telefoon 0592-347525

A.Laffeber@net.HCC.nl