Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-10-2002

Televisie
FOSSE
Uitzending donderdag 10 oktober
Nederland 2 - 20.00 uur


DOUWES, KLEINSMA EN BURLESON IN FOSSE

FOSSE is een 'Broadway Song and Dance Spectacle'. Het is geen traditionele musical met een verhaal, maar een verzameling hoogtepunten met dans en zang uit het oeuvre van de legendarische Broadway-choreograaf Bob Fosse. De TROS zendt FOSSE uit op donderdag 10 oktober a.s.

De musical is al de hele wereld over geweest. Hij was te zien op de planken van Toronto, Boston, New York, München, Londen en Rome. Binnenkort is FOSSE in zeven Nederlandse theaters te zien. Speciaal voor de Nederlandse tournee werden musicalsterren Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson toegevoegd aan het internationale ensemble. De afgelopen weken repeteerden zij in New York voor deze bijzondere theateravond.

In het theaterstuk worden bekende nummers gezongen als: 'Big Spender', 'Sing, sing, sing' en 'Mr. Bojangles'.

In Nederland is de in 1987 overleden Fosse bekend van onder meer de choreografie van musicals 'Chicago', 'Sweet Charity' en 'Cabaret' en de film 'All that Jazz'. Zijn werk wordt wel "De Taal van Fosse" genoemd. Alle bewegingen hebben een bedoeling. Zoals bijvoorbeeld de 'soft boiled eggs'. Een uitermate subtiele, sensuele en voorzichtige beweging met de handen alsof de dansers zachtgekookte eieren vasthouden.