Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 10 oktober 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: mishandeling
Woensdagochtend is een 27-jarige vrouw uit Groningen op de Eeldersingel mishandeld. Zij was onderweg vanaf het station via de Eeldersingel naar de Eendrachtskade. Op de Eeldersingel kwam een bromfiets naast haar rijden, waarop zij bleef staan. Zonder enige aanleiding werd de vrouw door de bestuurder en de bijrijder gestompt en geschopt op diverse plaatsen op haar lichaam. Zo snel als de onbekende daders te voorschijn kwamen, zo snel waren ze ook weer vertrokken. De politie stelt nader onderzoek in.

Groningen: insluiper in de woning
Woensdagmiddag trof een 22 jarige vrouw een insluiper aan in haar woning in de Accacialaan in Groningen. De vrouw was ongeveer 10 minuten uit haar huis geweest. Toen zij terug kwam zag zij een man in haar woning staan. De man nam de benen zodra hij de bewoonster opmerkte. De dader heeft een laptop en een portemonnee meegenomen. Vermoedelijk is de dader de woning binnengekomen door een raam te forceren.

Groningen: controle verkeersregels
De politie heeft woensdagochtend op de kruising van de Oosterstraat en de Carolieweg het verkeer gecontroleerd op het rijden over het trottoir en inrijverbod. In totaal kregen 16 fietsers en 3 automobilisten een bekeuring.

Groningen: posterplakker moet posters afgeven
Stadswachten zagen woensdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen posters plakken op een electriciteitskast aan de Helperzoom, nabij de spoorwegovergang. Nadat agenten ter plaatse waren bleek dat de man 5 posters had geplakt zonder daar een vergunning voor te hebben. In totaal heeft de politie 526 poster in beslag genomen en de man met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Groningen: urinerende jongen in de boeien
De politie heeft woensdagnacht een 21-jarige man uit Joure in de Gelkingestraat aangehouden. De Fries stond te urineren tegen in de Gelkingestraat. Agenten spraken de man hierop aan. Omdat de man wilde weglopen, is hij aangehouden en meegenomen naar de Rademarkt. Na verhoor is de man met een proces-verbaal weer vrijgelaten.

Groningen: autokraker ingesloten
Woensdagavond heeft de politie een 33-jarige man uit Eelde aangehouden en ingesloten voor autoinbraak. Agenten zagen de verdachte op de Studentenlaan in Groningen bij een auto staan en stopte iets onder zijn jas. Bij controle bleek dat het raam van de auto was ingeslagen, maar de verdachte was hem al gesmeerd. Even later zagen agenten dezelfde man op de Eikenlaan lopen, waarop hij in de Populierenlaan kon worden aangehouden. Kort voor zijn aanhouding gooide de verdachte een radio-cdspeler weg. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft woensdagnacht een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man veroorzaakte overlast in een portiek in de Grote Beerstraat. De man had de ruiten van de centrale portiekdeur vernield. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek tevens onder invloed van alcohol te zijn.

Groningen: man steelt spelcomputer
Woensdagnacht heeft de politie een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden wegens diefstal. Eerder die avond was in de Laan in Groningen een ruit van een woning ingegooid en een spelcomputer meegenomen. De 26-jarige bewoner had alleen maar glasgerinkel gehoord. Doordat een 42-jarige getuige uit Groningen de man had weg zien rennen in de richting van het Harmoniecomplex, konden agenten de verdachte in de Oude Kijk in t Jatstraat aanhouden. De verdachte is ingesloten.

Winschoten: alcomobilist
Een 41-jarige inwoner van Winschoten is woensdagnacht op de Blijhamsterweg bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de man gedronken had. Onderzoek aan het politiebureau leverde een promillage van 1,8 op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. .

Noordhorn: alcomobilist
Een 25-jarige inwoner van Ulrum moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Noorderweg in Noordhorn was aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een promillage van 1.9 promille. Bewoners van de Noorderstraat hadden de automobilist tot stoppen gedwongen, nadat hij enige tijd daar had rondgescheurd. Tevens werd de politie gewaarschuwd. In de auto zaten nog enkele passagiers die ook onder invloed van alcohol waren. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwe Pekela: auto in de sloot
Bij een ongeval woensdagmorgen op de Eendrachtsweg bij Nieuwe Pekela is een 34-jarige automobilist uit Gasselternijveenschemond gewond geraakt. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed over de Eendrachtsweg toen hij plotseling de macht over het stuur kwijt raakte. Hij belandde daarna in de sloot. De auto raakte daarbij flink beschadigd. Deze is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: meisje gewond bij botsing
Een 15-jarige meisje uit Delfzijl is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de kruising van de Zeis met het Zicht in haar woonplaats in botsing kwam met een personenauto. Ze is met nek- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje kwam ten opzichte van de personenauto van rechts. De automobilist, een 27-jarie plaatsgenoot, verleende haar aldus geen voorrang.

Kolham-Winschoten: gevaarlijke automobilist van de weg gehaald. Een 52-jarige automobilist uit Drouwenermond is woensdagmorgen ter hoogte van Winschoten van de weg gehaald. De man toonde enorm gevaarlijk rijgedrag op de A7 tussen Kolham en Winschoten. Hij blokkeerde voortdurend de linkerbaan waarbij hij soms sterk afremde als er een automobilist achter hem reed en te kennen gaf hem te willen inhalen. Hierdoor ontstonden meerdere keren bijna-botsingen. Ook sneed hij duidelijk zichtbaar een aantal automobilisten die op de rechter rijstrook reden. Deze rijstijl werd waargenomen door een onopvallende politiesurveillance die de achtervolging inzette. Bij de afslag Heiligerlee ging de man de Provincialeweg op. Bij nadering van een kruising met hoge snelheid van ruim boven de 100 km/u moest hij vol in de remmen om voor het roden verkeerslicht tot stilstand te kunnen komen. Op dat moment slaagde de politiesurveillance erin om de man in te halen en aan te houden. Hij werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man bleek nogal agressief te zijn en moest onder behandeling van de GGZ Drenthe worden gesteld. In overleg is hij overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn rijbewijs is overigens ingevorderd.

Groningen: auto in Damsterdiep
Een 36-jarige inwoner van Delfzijl is woensdag kort na het middaguur ter hoogte van Ruischerbrug met zijn auto in het Damsterdiep geraakt. De man haalde op de kruising Rijksweg met de Bakboordswal in Groningen een vrachtautocombinatie in, maar moest constateren dat de inhaalstrook voor hem te kort was. Hij botste vervolgens tegen de middengeleiding waardoor hij de macht over het stuur verloor. Daarna botste hij tegen de linkerzijde van de vrachtauto, kwam in de rechterberm tegen een lantaarnpaal en belandde in het Damsterdiep. Gelukkig bleef hij ongedeerd en kon onmiddellijk zelf uit de auto komen. De auto raakte zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld.

Opende: wederom ingebroken in de kantine voetbalvereniging Voor de derde keer in korte tijd is er ingebroken in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging van Opende aan de Verbindingsweg. Er is weer fors geweld gebruikt waarbij schade is toegebracht aan de toegangsdeuren en meubilair. Tevens is er voor ruim 1500 Euro aan goederen meegenomen zoals etenswaar en video-apparatuur.

Ten Boer: bouwlift gestolen
Bij een bouwplaats aan De Rietzoom in Ten Boer is een bouwlift gestolen. De eigenbaar ontdekte woensdagmorgen dat het apparaat weg was. Vermoedelijk is dit dinsdagavond gebeurd. Het bouwbedrijf heeft aangifte gedaan.

gordelcontroles
Woensdag zijn er op verschillende plaatsen gordelcontroles gehouden. Controles vonden plaats in Oostwold, Zevenhuizen, Opende, Winsum, Warffum, Roodeschool, Ter Apel en Stadskanaal. In totaal zijn enkele honderden voertuigen gecontroleerd. Er zijn vijftien bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten of inzittenden van de gecontroleerde autos.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)