Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 10 oktober 2002

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd woensdagmiddag door politiepersoneel van het district Rotterdam-West een onderzoek ingesteld in een woning in de Essenburgstraat. In de woning bleek een hennepkwekerij aanwezig. Ruim vijftig hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. De 50-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet aangehouden en kreeg na verhoor op het politiebureau een proces-verbaal.


* MEISJE BEROOFD VAN SCHOUDERTAS
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagmorgen kort na een uur werd in de Brahmsstraat een 17-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel door een ongeveer 22-jarige man beroofd van haar schoudertas. Het meisje was na een avondje uit door vrienden afgezet en liep naar haar woning, toen zij plotseling door een man werd vastgepakt, naar de grond werd gewerkt en met een mes werd bedreigd. Vervolgens werd haar schoudertas, waarin diverse persoonlijke bescheiden en een onbekend geldbedrag zaten, van haar afgenomen.


* PROSTITUTIE-ACTIES KEILEWEG
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield tussen woensdagavond tussen zes uur en donderdagmorgen half twee prostitutieacties op de Keileweg. In totaal werden 17 vrouwen voor tippelen buiten de zone aangehouden. Allen kregen, naast een verblijfsontzegging een proces-verbaal. Twee prostituees werden ingesloten, omdat zij nog gevangenisstraffen van respectievelijk 20 en 180 dagen tegoed hadden.


* POLITIE-ACTIES WEST-KRUISKADE
Politiepersoneel van het Wijkteam van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmiddag en -avond op de West-Kruiskade acties tegen overlast van dealers en verslaafden. Daar werden twaalf personen aangehouden wegens het dealen en het openlijk gebruiken van drugs. Zo'n 100 bolletjes en zakjes met heroïne en cocaïne werden in beslag genomen. Tevens werden zeven verblijfsontzeggingen uitgereikt, terwijl een verslaafde door een zorgmakelaar werd geplaatst in het hulpverleningscircuit.

Avonduitgave woensdag 9 oktober 2002

* AANHOUDING TWEE VERDACHTEN WONINGINBRAAK

Woensdagmorgen omstreeks tien uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West in de Heemraadstraat een 45-jarige vrouw uit Brussel en een 31-jarige man uit Rotterdam aan. Het tweetal wordt verdacht van woninginbraak. Politiepersoneel arresteerde de twee verdachten op signalement. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau West waar ze gefouilleerd werden. Hierbij vond men inbrekersbenodigdheden en een uit een woning gestolen mobiele telefoon.


* HENNEPKWEKERIJ IN WONING AANGETROFFEN
Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd woensdagmorgen rond half tien door politiepersoneel van het district Rotterdam-West op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning aan de Essenburgsingel. Op de eerste etage werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij zo'n 180 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Ochtenduitgave woensdag 9 oktober 2002