ASN

Noreena Hertz op De Dag van het Ethisch Beleggen

Persbericht

Noreena Hertz op De Dag van het Ethisch Beleggen

Hoe ethisch is globalisering?
Globalisering en Duurzame Ontwikkeling is het thema op de vierde Dag van het Ethisch Beleggen van de ASN Bank. Sprekers zijn Noreena Hertz, Kees Zoeteman, Jan Zuidam en Ewoud Goudswaard.

Noreena Hertz, een van de meest toonaangevende mensen uit de anti-globaliseringsbeweging die met haar boek 'De stille overname' en televisiedebatten met wereldleiders en top-ondernemers veel stof deed opwaaien.
Kees Zoeteman is als bijzonder hoogleraar en voorzitter van Globus, het instituut voor Mondialisering en Duurzame Ontwikkeling een specialist op dit terrein.
Jan Zuidam, vice-voorzitter Raad van Bestuur van DSM. Wereldwijd duurzaam ondernemen: hoe doe je dat in de praktijk. Ewoud Goudswaard is algemeen directeur van de ASN Bank en zal met name ingaan op de noodzaak van persoonlijke ethiek als voorwaarde voor duurzame globalisering.

Aan de orde komen vragen als: staat verdere globalisering op gespannen voet met duurzame ontwikkeling of schept het juist de mogelijkheden om duurzame ontwikkeling wereldwijd te bevorderen? Komen de voordelen vooral ten goede aan de westerse wereld of juist aan de democratie en mensenrechten? Kortom, moeten we globalisering als vriend of als vijand van duurzaamheid beschouwen?

De ASN Bank: al meer dan 40 jaar een heel bijzondere bank. De ASN Bank is sinds 1960, het jaar van haar oprichting, uitgegroeid tot de grootste financiële instelling in Nederland op het gebied van maatschappelijk verantwoord bankieren. Dit betekent dat we rekening houden met mens, dier en milieu. Steeds meer mensen voelen zich hierdoor aangesproken. Er zijn nu al ruim 180.000 mensen die zo'n 1,6 miljard euro via de ASN Bank investeren in een duurzame samenleving.

Locatie van de Dag is de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Aanvullende informatie is te vinden op www.asnbank.nl of op te vragen via informatie@asnbank.nl of de ASN Info & Advieslijn 0800-03 80.

Noot voor de pers (dus