Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-10-2002
Donderdagochtend 10 oktober 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Voetganger geschept
TWEEDE EXLOERMOND Woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur is een 29-jarige man uit deze plaats gewond geraakt toen hij het Zuiderdiep overstak en werd geschept door een personenauto. De man was zojuist als passagier uit een auto gestapt en stak de straat over. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 44-jarige plaatsgenote, zag hij kennelijk over het hoofd. De bestuurster van de auto remde wel, maar ze kon de voetganger niet meer ontwijken. De man belandde op de motorkap en voorruit, en daarna op straat. Hij is met onbekend letsel naar het Refajaziekenhuis overgebracht.

Winkeldiefstallen
EMMEN Woensdagmiddag zijn twee mannen uit Ter Apel, 25 en 27 jaar, betrapt bij de diefstal van enkele repen chocola. Dat gebeurde in een supermarkt in de Weerdingerstraat. Bij hun aanhouding veroorzaakten ze de nodige stennis, en gingen uiteindelijk in de boeien. Beide kregen een geldboete opgelegd.
Korte tijd later is in dezelfde supermarkt een 33-jarige Emmenaar betrapt nadat hij voor ongeveer 15 aan boodschappen niet had afgerekend. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Brand in leegstaande woning
ASSEN Woensdagnacht tegen 3.00 uur is brand ontdekt in een leegstaande woning in de Jacob Catslaan. Vlammen sloegen uit het dak en omwonenden werden uit hun huizen gehaald. Door de brand ontstond flinke schade. De brandweer bluste de zaak. Na enkele uren konden de bewoners van de wel bewoonde huizen weer naar binnen.