Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Auto te water

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 oktober raakte een auto na een aanrijding te water. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 15.40 uur reed een 43-jarige automobilist uit Utrecht over de Laagravenseweg, komende uit de richting van de Waterlinieweg. Ter hoogte van de kruising met de Grote Wade stopte hij voor het rode verkeerslicht. Een achter hem rijdende 26-jarige automobilist uit Waalwijk zag door de laagstaande zon niet dat zijn voorligger stopte en botste er vol op.

Na de aanrijding kwam de auto van de Utrechter op zijn kop in een sloot tot stilstand. De bestuurder slaagde erin uit de auto te komen. Wel had hij een lichte hoofdwond opgelopen en dreigde door zijn natte pak onderkoeld te raken. Hij is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De Waalwijker raakte niet gewond.

Ernstige aanrijding

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 oktober vond een aanrijding tussen drie autos plaats. Twee bestuurders zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 15.45 uur reed een 39-jarige automobilist uit Arnhem over de Plettenburgsebrug, komende uit de richting van de Martinbaan en gaande in de richting van de Houtenseweg. Hij moest afremmen voor het voor hem rijdende verkeer. Een achter hem rijdende 36-jarige automobilist uit Velserbroek zag dit te laat en botste op zijn voorligger. Die kwam door de kracht van de aanrijding op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en botste daar frontaal op de auto van een 34-jarige automobilist uit Meerkerk.

Zowel de Arnhemse als de Meerkerkse bestuurder raakten bekneld in hun auto. Daarom werd de komst van meerdere brandweereenheden verzocht. De beknelde automobilisten werden bevrijd door brandweerploegen uit Nieuwegein en Houten. De Arnhemse automobilist werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en de Meerkerker naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Beiden werden in het ziekenhuis opgenomen. De automobilist uit Velserbroek raakte niet gewond. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 oktober werden twee automobilisten na een aanrijding naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 21.10 uur reed een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein over de s-Gravenhoutseweg, komend uit de richting van het Hoog Zandveld. Hij reed de kruising met de Graaf Florisweg op, maar kreeg daarbij geen voorrang van een 42-jarige automobiliste uit Rhenoy, die vanaf de Graaf Florisweg de kruising opreed. Een aanrijding was het gevolg. Ten tijde van de aanrijding waren de verkeerslichten niet in werking.

Door de klap van de aanrijding kwam de auto van de automobiliste op de andere weghelft tot stilstand. De auto van de Nieuwegeiner belandde in de middenberm. Beide bestuurders werden met been- en nekklachten per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht en mochten na behandeling naar huis.