Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Jongens na beroving aangehouden

HOOGLAND- Op woensdagmiddag werd een man bijna beroofd en kort hierop konden 4 jongens worden aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur reed een 18-jarige man uit Hoogland over de Hamseweg. Hier stonden vier jongens op de weg en de toen de man voorbij fietste werd hij door het viertal uitgescholden. De man fietste vervolgens terug en vroeg waarom hij werd uitgescholden. De jongens bedreigde de man met messen en hij kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De man fietste vervolgens verder maar werd kort hierop klemgereden door de jongens. De man moest vervolgens zijn geld afgeven. Vermoedelijk werden de jongens gestoord door de gewaarschuwde politie en reden hard weg. Agenten gingen op zoek naar de daders en troffen in de omgeving drie jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar aan. De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Later kon een 14 jarige jongen alsnog in zijn woning worden aangehouden.

De jeugdigen uit Hoogland en Amersfoort zijn ingesloten voor verder verhoor. De politie onderzoekt nog of het viertal verantwoordelijk is voor meerdere berovingen.

Bromfietscontrole

LEUSDEN- Op woensdagochtend werd van 07.30 tot 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Asschatterweg. Verschillende motorrijders brachten de bromfietsen naar de controleplaats.

In totaal werden 35 voertuigen gecontroleerd en werden 56 bekeuringen uitgeschreven. Deze bekeuringen waren voor o.a het hebben van een te groot vermogen, uitlaat maakt teveel geluid, niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm. In totaal werden 6 uitlaten gedemonteerd omdat deze niet voldeden aan de gestelde eisen.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT- Op de Lambert Heijnricsstraat vond woensdagavond een aanrijding plaats en de bestuurder bleek onder invloed alcohol.

Omstreeks 19.20 uur zag een getuige dat een 50-jarige automobilist uit Amersfoort zijn auto parkeerde en hierbij tegen een andere auto aanreed. De getuige liep naar de man toe en sprak hem aan over de aanrijding. De Amersfoorter wilde hier niet echt naar luisteren en liep, vermoedelijk onder invloed, slingerend naar zijn woning. De politie werd gewaarschuwd en de politie belde aan bij de 50-jarige man. Hij deed echter niet open.

De politie brak de voordeur open en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Dode man aangetroffen

AMERSFOORT - Maandagmiddag is een dode man aangetroffen in een kelderbox van een flat aan de Arendshorst. Uit onderzoek is gebleken dat de man niet door een misdrijf is omgekomen.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat een bloedende man in een kelderbox was aangetroffen. Toen de politie en de GGD ter plaatse kwamen, bleek de man niet meer in leven te zijn. Vanwege de verwondingen bij de 50-jarige inwoner uit Amersfoort, dacht de politie in eerste instantie aan een misdrijf en heeft een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is echter gebleken dat er geen sprake van een misdrijf is.