Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Snelheidsduivel rijbewijs kwijt

BAARN De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober een man aangehouden voor races over de Rijksweg A1.

Omstreeks 05.15 uur surveilleerde de politie in een onopvallende auto over de Rijksweg A1 in de richting van Baarn. Plotseling werd het voertuig van de politie met zeer hoge snelheid ingehaald door een automobilist. De agenten zette de achtervolging in en constateerde dat de bestuurder met 190 km/u bleef rijden.

Ter hoogte van wegwerkzaamheden moest de 33-jarige bestuurder uit Haaksbergen afremmen en kon de politie de man aan de kant van de weg zetten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto naar het bureau overgebracht.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Woensdagmiddag heeft de politie op de Westsingel oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.15 en 14.55 uur werd in zeven gevallen een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Tevens kregen 5 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Rijden onder invloed

BAARN Tijdens een controle op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.00 uur kreeg een 26-jarige automobilist uit Soest een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse naar het bureau gebracht.

Hier bleek dat de Soestenaar 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal werd de man lopen naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.