Ministerie van Verkeer en Waterstaat

10 oktober 2002

home > nieuwsarchief 2002

Verkeershinder op rijkswegen bij uitvaartplechtigheid

Tijdens de uitvaartplechtigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden op 15 oktober zal op een aantal rijkswegen rond Rotterdam, Delft en Den Haag verkeershinder ontstaan. Het gaat dan om de A16, A20, A13 en A4. Weggebruikers wordt aangeraden zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, een andere route te kiezen of thuis te werken.
Op de route tussen Paleis Noordeinde in Den Haag en de Nieuwe Kerk in Delft vormen enkele duizenden militairen een erehaag. Zij verzamelen in Rotterdam en worden daarvandaan met bussen vervoerd naar de uitvaartroute. Op de rijkswegen van Rotterdam naar Delft en Den Haag (de A16, A20, A13 en A4) is op een aantal plaatsen de rechterrijstrook afgesloten en alleen bestemd voor de bussen met militairen. Voor het overige verkeer zijn daar dus minder rijstroken beschikbaar. Dit kan ernstige filevorming tot gevolg hebben. Bovendien is vanaf ongeveer 7 uur s ochtends een aantal toe- en afritten afgesloten:


- de toeritten het Kralingseplein en de Jacques Dutilhweg naar de A16 richting Den Haag en Utrecht;

- de afrit Kralingen vanaf de A16 (afrit 26);
- de afrit Centrum-Hillegersberg-Schiebroek op de A20 (afrit 14);
- de toerit vanaf Crooswijk naar de A20.

- de toerit vanaf de Doenkade naar de A13 richting Delft en Den Haag;
- de afrit TU Delft-Delft Zuid vanaf de A13 (afrit 10);
- de afrit Delft-Pijnacker vanaf de A13 (afrit 9)
- de afrit Rijswijk-Centrum vanaf de A4 (afrit 9)
Bovendien zijn het tankstation en het restaurant op de verzorgingsplaats Ruyven (A13 ter hoogte van Delft-Zuid) van 05.00 uur tot 10.30 uur niet bereikbaar.

Komend vanuit Den Haag richting Rotterdam geldt de afrit TU Delft-Delft Zuid (afrit 10) als omleidingsroute. Ook in deze richting zijn afritten afgesloten:


- de afrit Delft Noord-Rijswijk Zuid-Nootdorp vanaf de A13 (afrit 8);
- de afrit Delft-Pijnacker vanaf de A13 (afrit 9);
- de afrit Rijswijk-Den Haag Zuid vanaf de A4 (afrit 7)
- De afrit Rijswijk-Centrum vanaf de A4 (afrit 9)
Op de A4, de A12 en de A13 wordt de omleidingsroute naar Delft aangegeven met het cijfer 5.

Om de doorstroming en de veiligheid van het verkeer zoveel mogelijk te bevorderen, zijn de bruggen in deze route en in de omgeving van deze route tussen 07.00 en 11.00 uur gestremd voor het scheepvaartverkeer.