Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 09 OKTOBER 2002 Condoleanceregister
In verband met het overlijden van Z.K.H. Prins Claus der Nederlanden ligt de komende dagen in de centrale hal van het gemeentehuis een condoleanceregister. Tussen 08.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur kunt u dit register tekenen. U kunt tevens het online-register tekenen op www.condoleance.nl.

wet milieubeheer

kennisgeving verlening vergunning

Burgemeester en wethouders van Bedum willen een vergunning op grond van de Wet milieubeheer verlenen aan:

* Maatschap E.S. en A.E. Lenting, Ellerhuizen 5, 9781 TS Bedum, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvatten vergunning betreffende een schapen- en pluimveehouderij met akkerbouw, gelegen aan Ellerhuizen5 te Bedum, beschikking nr. 2002/02.

Aan de vergunning worden voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. De vergunning en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 10 oktober tot en met 7 november 2002; tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Bedum, Schoolstraat 1, en tijdens de reguliere openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum. Desgewenst kan na telefonische afspraak (tel. 050-3018245) een mondelinge toelichting worden gegeven.
Naar aanleiding van de procedure rond de ontwerpvergunning zijn geen wijzigingen aangebracht in de definitieve vergunning. Tegen dit besluit kan tot en met 21 november beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tegen het ontwerpbesluit bedenkingen hebben ingebracht en aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Het besluit wordt van kracht na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn beroep is ingesteld en/of een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.
Het beroepschrift en ook voornoemd verzoek moeten in tweevoud worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een vergunning wordt niet eerder van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

landbouwverkeer

In een plattelandsgemeente als Bedum komt iedereen wel eens landbouwverkeer tegen op de weg. In bepaalde periodes van het jaar neemt het landbouwverkeer toe, zoals nu in de oogsttijd. Er gebeuren jaarlijks veel ongelukken waarbij landbouwverkeer is betrokken. Om dit aantal te verminderen kunt u als automobilist het volgende doen.

1. Op typisch agrarische wegen kan het in dit jaargetijde verraderlijk glad zijn door modder op de weg als gevolg van het oogsten. Normalerwijs attenderen borden u op modder op de weg, maar ook al staan er geen borden kan het toch onverwachts glad zijn.

2. Let op de specifieke kenmerken van landbouwverkeer: langzaam tempo, afwijkende afmetingen en beperkt zichtveld.
3. Pas uw snelheid aan wanneer u achter een landbouwvoertuig rijdt en/of er modder op de weg ligt.

4. Landbouwvoertuigen zijn vaak langer en breder dan u denkt; wees dus erg voorzichtig met inhalen.

5. Bedenk dat een landbouwvoertuig ook een motorvoertuig is en dat de bestuurder daarvan dus dezelfde rechten en plichten heeft als u.

aanvragen bouwvergunning

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

* 03-10-2002 Het plaatsen van een dakraam en het veranderen van een garage naar een hobbykamer aan Sperwer 6 te Bedum.
* 04-10-2002 Het plaatsen van een berging (wijziging op bouwvergunning 2002-0093) aan Van Berumstraat 10 te Zuidwolde.

De aanvragen liggen op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

aanvraag sloopvergunning
De volgende aanvraag om een sloopvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:

* 03-10-2002 Het verwijderen van asbesthoudende beplating van diverse woningen aan De Eiken, Ludgerstraat, Coendersstraat en Walfriduslaan te Bedum.

Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)