SILICON POLDER FUND

Silicon Polder Fund investeert in IT bedrijven: uniek concept

Silicon Polder Fund investeert in IT bedrijven met coaching, training en funding

Lunteren, 10 oktober 2002 - Met een fondsomvang van 12,5 miljoen euro en een uniek concept voor coaching, training en funding is Silicon Polder Fund B.V. gestart met het investeren in jonge IT bedrijven. Silicon Polder Fund begeleidt ondernemers van startfase naar gefaseerde groei met business coaching, inbreng van knowhow en kapitaal: een nieuwe manier van investeren en een onderbouwde methode voor snelle groei en ontwikkeling van jonge bedrijven. Daarbij richt Silicon Polder Fund zich exclusief op start-ups en jonge ondernemingen met generieke softwareproducten in een internationale markt.

De individuele business coaching omvat het begeleiden van het IT bedrijf op strategisch en operationeel niveau in marketing & sales, product development, release management, market launch en distribution & after sales. Een doortimmerd businessplan met reële budgettering en controle, een winst- en verliesprognose en een liquiditeitsplanning vormt de basis voor te verstrekken kapitaal.
Naast de individuele begeleiding worden generieke workshops gegeven. In het ICT Accelerator Program worden jonge ondernemers getraind door deskundigen uit de praktijk, die door het delen van hun ervaringen de start-ups handvatten reiken voor geslaagd ondernemen.

Silicon Polder Fund versterkt haar concept door het betrekken van gerenommeerde partners op het gebied van commercie en technologie. Tevens initieert en verzorgt Silicon Polder Fund thema-avonden over gerelateerde onderwerpen; inmiddels zijn deze avonden vermaard en goed bezocht.

Silicon Polder Fund B.V. komt voort uit de in 1997 opgerichte stichting, waarvan o.a. voormalig minister dr. J.E. Andriessen bestuurslid was. Andriessen is president-commissaris van het huidige, nieuw opgerichte fonds, met ir. C. den Blanken Msc, drs. ing. J.G.P. Baan en H.R. Langeveld in de Raad van Commissarissen. Participaties worden tevens beoordeeld door het Investment Committee. Directeuren van het fonds zijn drs. W.E. van den Brandt en ing. D.G. Blom. Van den Brandt was voorheen werkzaam in diverse directiefuncties bij AON Hudig en Logica, en als vice president bij Baan Company. Blom heeft naast het oprichten van twee bedrijven in Nederland en Japan, een sleutelrol vervuld bij Planet Internet als chief technology officer.


---

-