Politie IJsselland Persinformatie politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Woensdag 09-okt-2002 07:00 uur
tot Donderdag 10-okt-2002 06:59 uur
Door/ Piket: Wim Dierkx

---

Verkeersong.let02-148262
Dt/td melding 09-10-2002 21:32
Locatie ZWOLLE, CEINTUURBAAN

BE: 28-jr. vrouw uit ZWOLLE
PERSONENAUTO
BE: 29-jr. man uit OOSTERNIJKERK
VRACHTAUTO+AANHANGW.

Rapp's kregen melding te gaan naar de Ceintuurbaan alwaar een kopstaart aanrijding zou zijn. Gekomen ter hoogte van de Meppelerstraatweg met de Ceintuurbaan bleek dat een vrachtwagen een personenauto van achter had aangereden. Volgens de getuigen remde de personenauto af, op de rijbaan voor recht doorgaand verkeer, voor het verkeerslicht dat op rood sprong. De vrachtwagenchauffeur had het idee dat de personenauto door zou rijden en verwachtte niet dat zij voor het verkeerslicht zou stoppen. Vervolgens kon de vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie het niet tijdig remmen en week naar links uit. Hierbij raakte de vrachtwagen de achterzijde van de personenauto, waardoor die voorbij de Meppelerstraatweg tot stilstand kwam. De bestuurster van de personenauto is vervolgens uitgestapt. Zij voelde pijn in haar hoofd, nek en rug en nam vervolgens weer aan de passagierszijde van haar personenauto plaats. Na aankomst van de ambulance is de brandweer gewaarschuwd voor het open knippen van het dak van de auto om de bestuurster rechtstandig uit het voertuig te krijgen. Vervolgens is de bestuurster per ambulance vervoerd naar het Sophiaziekenhuis.
---

Ond.invl.auto/motor02-148218
Dt/td melding09-10-2002 17:56
Locatie DALFSEN, LEEMCULEWEG

VE: 42-jr. man uit DALFSEN
PERSONENAUTO
Verdachte staande gehouden omdat hij geen autogordel droeg. Hem laten blazen omdat hij had gedronken. De verdachte tevens laten blazen, omdat hij alcoholische drank had gedronken. Verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Dalfsen. Uitslag ademanalyse is 1005 ug/l. Rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt pv. opgemaakt.

Dfst.a/u sportcompl. 02-148335
Dt/td melding 10-10-2002 04:18
Locatie ZWOLLE, VAN WEVELINKHOVENSTRAAT

Was ingebroken bij het horecagedeelte van de sporthal. Aldaar was het stil alarm afgegaan en werd de inbraak ontdekt door de beveiligingsdienst. De toegangsdeur was met grof geweld geforceerd. Bij onderzoek niemand meer aangetroffen. Tijdens de inbraak werd de kassalade weggenomen. Hoeveel geld hierin aanwezig was is nog onbekend. Vermoedelijk werden er ook flessen sterke drank weggenomen.
---

Dfst.ov.goederen 02-147921
Dt/td melding 09-10-2002 11:50
Locatie ZWOLLE, STATIONSPLEIN

AAB: 18-jr. man uit COEVORDEN

Aangifte diefstal geld. Aangever stond geld te pinnen bij de pinautomaat van de bank t.o. het station. Hij had net het geld uit de automaat gehaald en zou zijn pasje pakken, toen hij op zijn schouder werd getikt. Achter hem stond een man die hem iets vroeg. Aangever kon daarop geen antwoord geven en wilde zich omdraaien om zijn pasje uit de automaat te halen. Op dat moment werd het geld uit zijn handen gegrist, waarna de man het op een lopen zette. Aangever kon de man niet achterna omdat hij zijn pasje dan in de automaat had moeten laten zitten.
---

Gew.z.l.met wapen 02-147923
Dt/td melding 09-10-2002 11:50
Locatie ZWOLLE, CHOPINSTRAAT

VE : 28-jr. man uit ZWOLLE
AAB: 57-jr. man uit ZWOLLE

Verdachte aangehouden op de Rembrandtlaan voor de bedreiging van o.a. aab. (Gaat om familieleden) met een mes. Er raakte niemand gewond. Ve. werd ingesloten. Tegen hem zal een nader onderzoek worden ingesteld.
---
Einde dagrapport Pers Zwolle.