Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt parkeeroverlast in Princenhage aan

Breda, 10 oktober 2002

BREDA: De politie van het team Tuinzigtlaan gaat de komende weken met gerichte controles de parkeeroverlast in de wijk Princenhage aanpakken. De aanpak van verkeersovertredingen is één van de speerpunten van het team zoals vermeld in het jaarplan.

Wijkagent Carla Kuperus-Doorman ontving de afgelopen maanden veel klachten van buurtbewoners over het parkeergedrag in haar wijk. Het gaat om:

* Parkeren op het trottoir, hetgeen overlast geeft aan onder meer invaliden, kinderen en ouders met kinderwagens.
* In woonerven parkeren buiten de door de gemeente aangewezen plaatsen.

* Op hoeken van straten, het is immers verboden om binnen 5 meter van de hoek van een straat te parkeren.
* Het voor langere tijd parkeren van caravans en aanhangwagens.
* Parkeren bij scholen m.n. daar waar stopverboden zijn aangebracht. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties voor de schoolgaande kinderen.

De afgelopen maanden hebben agenten op diverse plaatsen in de wijk foutparkeerders gewaarschuwd. Onlangs hebben agenten van het team Tuinzigtlaan bekeurd bij het wijkcentrum de Koe aan de Ambachtenlaan. 12 automobilisten kregen een parkeerbon t.w.v. 40 euro. Hoewel dit speerpunt zelf door de bewoners is aangedragen, ontstond tijdens het bekeuren toch een levendige discussie en protesteerden enkele bestuurders die een bon hadden gekregen.

De wijkagent is toch vastbesloten om samen met haar collega`s van het team Tuinzigtlaan het verkeersgedrag in Princenhage te verbeteren en de parkeeroverlast te verminderen.

bron:Willem van Hooijdonk