Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Veel te snel

LOENEN AAN DE VECHT Op woensdag 9 oktober raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij met grote haast onderweg was naar Schiphol.

Rond 12.05 uur zagen politiemensen een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden, in de richting van Amsterdam. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat hij ter hoogte van Loenen aan de Vecht met een (al gecorrigeerde) snelheid van 173 km/u reed. Daar geldt een maximumsnelheid van 120 km/u. Voorts zagen zij dat hij zeer dicht op zijn voorliggers ging rijden (kleven) en rechts inhaalde.

De haastige automobilist, een 28-jarige man uit Oudewater, bleek onderweg naar Schiphol te zijn om een familielid weg te brengen. Gezien de zwaarte van zijn snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens werd hij bekeurd voor de snelheidsovertreding, het kleven en rechts inhalen.

Fietser tegen autoportier

MIJDRECHT Op woensdag 9 oktober raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een autoportier.

Rond 09.40 uur parkeerde een 32-jarige automobiliste uit Kamerik haar auto in een parkeervak op de Zuster den Hertoglaan. Net op het moment dat een 80-jarige man uit Mijdrecht haar auto passeerde, opende zij haar portier. De fietser botste tegen het portier en kwam ten val. Daarbij brak de man zijn borstbeen. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen.

Auto te water

MONTFOORT Op woensdag 9 oktober belandde een auto na een aanrijding in de sloot. Meerdere personen raakten gewond.

Rond 13.40 uur reed een 32-jarige automobiliste uit Snelrewaard over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Montfoort. Bij haar in de auto zaten haar twee kinderen (leeftijd onbekend). De automobiliste stopte bij de kruising met de Waardsedijk, zij wilde linksaf slaan, maar moest stoppen om een haar tegemoetkomende auto voor te laten gaan. Een achter de automobiliste rijdende 22-jarige automobilist uit Veghel zag te laat dat zij stopte. Een ernstige aanrijding was het gevolg.

Door de kracht van de aanrijding kwam de auto van de automobiliste 20-25 meter verderop in een enkele meters lager naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De vrouw en haar kinderen werden door omstanders uit hun gordels en vervolgens uit de auto geholpen.

De vrouw en kinderen werden per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Eén van de kinderen is daar opgenomen. De automobilist uit Veghel raakte niet gewond.Beide autos moesten worden weggesleept.

Inbrekers betrapt

WOERDEN Op woensdag 9 oktober werden drie inbrekers bij een inbraak in een school betrapt.

Rond 23.15 uur zag een getuige dat er werd ingebroken bij een school aan de Botter. Hij zag dat iemand vanuit de school iets in de struiken zette. De getuige ging tezamen met een ander poolshoogte bij de school nemen. Daarbij zagen zij een jongen op een bromscooter zitten. De getuige pakte de bromfiets beet en zag vervolgens dat nog twee jongens bij de school liepen. Eén van hen pakte de getuige om zijn nek beet, kennelijk om hem te dwingen de bromfiets los te laten. Dat gebeurde ook en de beide jongens reden weg op de bromfiets. De andere verdachte die zich nog op het schoolterrein bevond, rende daarop ook weg en wist te ontkomen.

De getuigen zagen dat meerder ramen van de school waren opengebroken. Door de politie werd een onderzoek in en bij de school ingesteld. In de struiken werden enkele computers aangetroffen. In de school waren nog enkele computerschermen kennelijk voor transport klaargezet. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.