PERSBERICHT

10 oktober 2002

GIMV INSTALLEERT ADVIESRAAD VOOR INVESTERINGEN BINNEN DE BUSINESS UNIT ICT

Antwerpen, 10 oktober 2002 - GIMV is verheugd te kunnen aankondigen dat een selecte groep van leidinggevende personen van toonaangevende internationale technologiebedrijven voortaan GIMV zal adviseren voor investeringen binnen de business unit GIMV-ICT. Deze adviesraad heeft eveneens tot doel het netwerk van GIMV-ICT verder te versterken, wat leidt tot een hogere toegevoegde waarde voor de portefeuillebedrijven.

Recent vond bij GIMV de eerste vergadering plaats van deze adviesraad, die voortaan elk semester zal worden gehouden. Een selecte groep van CEO's en leidinggevende personen van grote internationale technologiebedrijven zal GIMV voortaan adviseren in haar Venture Capital strategie binnen het domein ICT (Information & Communication Technology).

Naast deze adviserende functie, heeft deze raad eveneens tot doel het internationale netwerk van GIMV-ICT gevoelig te versterken. Het is de bedoeling van GIMV dit netwerk vooral ten dienste te stellen van zijn portefeuillebedrijven. Voor startende, groeiende bedrijven is het immers vaak moeilijk en toch zeer belangrijk om goede contacten te hebben bij een aantal internationale topbedrijven.

Bij de samenstelling van de adviesraad is gestreefd naar een representatief beeld van de Europese ICT sector. De leden vertegenwoordigen immers niet alleen de verschillende focusgebieden binnen GIMV-ICT (Broadband & Wireless, e-Finance en e-Business), maar tevens verschillende landen, nationaliteiten, disciplines en culturen.

De leden van de adviesraad zijn:


* Cor Stutterheim, Executive Chairman van CMG (business information services, wireless data solutions)


* Leonard Schrank, CEO van Swift (financial messaging company)

* Irwin Pfister, Executive Vice-President Schlumberger (IT diensten)

* David Macaulay, Senior Vice-President Siemens Information and Communications (telecommunicatie-technologie)


* Rob Heyvaert, stichter en CEO van Capco (financiële diensten)

* Martin De Prycker, President en CEO van Barco (image processing)

* Stijn Bijnens, stichter en CEO van Ubizen (netwerkbeveiliging)

* Michel Akkermans, oprichter van FICS (e-finance software) en CEO van Clear2Pay (betalingssystemen), investeerder in financiële softwarebedrijven

Nu het startschot gegeven is, verwachten GIMV-ICT en de leden van de adviesraad, dat de discussies en netwerking die uit deze meetings zullen voortvloeien, de toegevoegde waarde van GIMV voor zijn portefeuillebedrijven zal doen toenemen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Alex Brabers - GIMV - Directeur Business unit GIMV-ICT

Tel.: +32 3 290 21 55 - E-mail: alexb@gimv.be of

Frank De Leenheer - GIMV - Investor relations manager

Tel. : +32 3 290 22 18 - E-mail: frankdl@gimv.be

http://www.gimv.be

GIMV

Sedert zijn oprichting in 1980 is de Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) uitgegroeid tot de belangrijkste durfkapitaalverschaffer en bedrijvenbouwer in België én tot een belangrijke Europese en internationale marktspeler.

GIMV investeert zowel in informatie- en communicatietechnologie, biotechnologiebedrijven als groeifinanciering en management buy-outs (MBO's) van bedrijven uit meer traditionele sectoren, en dit zowel in binnen- en buitenland.

Per 30 juni 2002 bedroeg het geconsolideerd eigen vermogen van GIMV 704,2 miljoen euro. De intrinsieke waarde van GIMV bedraagt op vandaag ongeveer 850 miljoen euro.

GIMV is sedert 1997 genoteerd op Euronext Brussel.

Meer informatie over GIMV kan u vinden op www.gimv.be

Martin De Prycker

Op 11 februari 2002 werd Martin De Prycker benoemd tot Voorzitter & CEO van BARCO n.v. (Euronext Brussel: BAR). Barco bestaat uit drie kernactiviteiten die stuk voor stuk actief zijn in Image Processing. In 2001 haalde de Barco groep een omzet van EUR 792 miljoen. Voor meer informatie over Barco, gelieve te surfen naar www.barco.com.

Martin vervoegde Alcatel in 1982. Van 1982 tot 1996 bekleedde hij diverse managementfuncties binnen Alcatel. Van 1996 tot 2000 was Martin Voorzitter van de afdeling Internettoegang en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Alcatels wereldwijde leidende positie inzake ADSL alsook voor de overname van Newbridge. Hij werd benoemd tot Chief Technology Officer van Alcatel en in februari 2000 werd hij lid van het directiecomité van Alcatel Telecom. Als CTO was hij verantwoordelijk voor de belangrijkste technologische keuzes van het bedrijf, voor de netwerkstrategie en de maximalisering van het intellectuele eigendom van Alcatel. Als verantwoordelijke voor het onderzoeksprogramma van het bedrijf stond hij in voor de uitbouw van intern ontwikkelde en aangekochte technologieën tot een volwassen activiteit.

Martin bezit een doctoraat computerwetenschappen en behaalde aan de universiteit van Gent een diploma als ingenieur elektronika en computerwetenschappen. Van 1988 tot 1992 doceerde hij aan de Boston University en van 1994 tot 1999 aan de Universiteit van Gent.

In 1992 behaalde Martin tevens een MBA aan de Universiteit van Antwerpen. In 1991 schreef hij als eerste een boek over ATM "Asynchronous Transfer Mode".

Irwin Pfister

Irwin Pfister is Executive Vice-President van Schlumberger Limited (NYSE: SLB). Schlumberger haalt een omzet van meer dan $13 miljard; de omzet van SchlumbergerSema bedraagt meer dan $4 miljard. Voor meer informatie over Schlumberger Ltd en SchlumbergerSema, surf naar www.slb.com.

Vóór hij aan het hoofd stond van SchlumbergerSema, was Irwin Executive Vice-President van Schlumberger Test & Transactions. Onder zijn leiderschap werd Schlumberger wereldwijd marktleider op het vlak van de verdeling van smart cards. Het werd het enige bedrijf in de smart card-sector dat een totaaloplossing aanbiedt, met onder andere databeveiliging en systeemdesign, transactieterminals, instrumenten voor de ontwikkeling van bepaalde toepassingen en de implementatie van systeemintegratie. Irwin bouwde de activiteiten van Schlumberger eveneens uit met het meest uitgebreide gamma benodigdheden voor de halfgeleiderindustrie.

Vóór Irwin in 1986 toetrad tot Schlumberger, was hij enige tijd werkzaam bij Computer Automation, Inc., Electronics Associates, Inc. en Computer Science Corp. Hij is tevens lid van de Raad van Bestuur van Veeco Instruments, Inc. en is voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Semiconductor Equipment en Materials International.

Irwin haalde een Bachelor of Science in toegepaste wiskunde aan de California State University in Los Angeles.

Michel Akkermans

In 1989 richtte Michel Akkermans, pionier in de wereld van de e-finance, FICS op, een leidinggevende software provider voor online bankieren en regulatory financial reporting. Onder zijn leiderschap als Voorzitter en CEO, breidde FICS wereldwijd uit tot 650 werknemers en haalde het een omzet van meer dan 70 miljoen USD. In 1999 fuseerden FICS, Edify en Vertical One met Security First Technologies, waardoor een nieuwe marktleider in internetbankieren het licht zag (S1 Corporation), met als voorzitter Michel. In het begin van 2001 stapte Michel op bij S1 om zich in samenwerking met GIMV volledig toe te leggen op het investeren in financiële software ventures en richtte hij Clear2Pay op. Als' business angel' en venture capitalist heeft een aantal bestuursmandaten bij verschillende start-ups evenals in ondernemingen die zich bezighouden met financiële technologie.

Voor hij FICS oprichtte, bekleedde hij managementfuncties bij internationale banken, waaronder Morgan Guaranty Trust and Continental Bank, en vervolgens bij een internationaal consultingbedrijf. Voor meer informatie over Clear2Pay, surf naar www.clear2pay.com.

Michel heeft een diploma als ingenieur elektronika en computerwetenschappen en behaalde een diploma economie & financiën aan de Universiteit van Leuven.

David Macaulay

David Macaulay is Senior Vice-President en Managing Director Corporate Account Management, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop aan de grootste bedrijfsklanten van Siemens AG, en actief binnen de drie Groepen waaruit Siemens Information and Communications (I&C) is opgebouwd.

12 jaar lang bekleedde hij diverse verkoops- en managementfuncties binnen de verkoops- en marketingafdeling bij IBM. Vervolgens werd hij bij Siemens Business Communications hoofd van het Strategic Accountprogramma voor klanten in de VS. In 1993 werd David benoemd tot Directeur Internationaal Account Support in Munchen, Duitsland, waar hij verantwoordelijk was voor het Internationale Accountprogramma van de Siemens Private Network Group. In 1997 werd hij benoemd tot Vice-President van het Globale Accountprogramma van de I&C Networks Group, een functie die hij waarnam tot in 1999 toen hij in zijn huidige positie terechtkwam. Voor meer informatie over Siemens, surf naar www.siemens.com.

Stijn Bijnens

Sinds hij in 1995 Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ en Euronext Brussels: UBI) mede oprichtte, is Stijn Bijnens Chief Executive Officer en lid van de Raad van Bestuur. Stijn is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van e-Security, en geeft regelmatig lezingen voor ITWorks en het Institute for International Research. Voor meer informatie over Ubizen, surf naar www.ubizen.com.

Stijn Bijnens wordt wereldwijd erkend omwille van zijn uitstekende zakelijke- en managementvaardigheden. In 1999 benoemde het tijdschrift Trends Magazine hem tot Manager van het Jaar. Hij kreeg tevens de DataNews Award of Excellence als beginnende onderneming en de Award Jonge Kamer Limburg. Als onderzoeker aan de Afdeling Computerwetenschappen van de KULeuven en aan het Trinity College in Dublin, Ierland van 1992 tot 1995, deed Stijn onderzoek naar netwerkbeveiliging en object-georiënteerde distributiesystemen. Zijn achtergrond op het vlak van onderzoek was doorslaggevend voor de groei en het succes van Ubizen. Stijn staat niet alleen aan het hoofd van Ubizen, maar is tevens mede-oprichter en Voorzitter van de Raad van Bestuur van GlobalSign (www.globalsign.com).

Stijn behaalde een Master in Computerwetenschappen aan de KULeuven.

Rob Heyvaert

Rob Heyvaert richtte in juli 1998 Capco op en is sedertdien Voorzitter en CEO van het bedrijf. Hij is de visionaire en drijvende kracht achter het zakelijk model en de strategie van Capco. De financiële dienstenindustrie wordt steeds afhankelijker van de informatiestroom, en de technologie aan de basis van deze stroom is in permanente evolutie. Daardoor bestaat er wereldwijd een grote vraag naar diepgaande industriële kennis en technologische knowhow. Rob ontwikkelde een nieuwe manier voor ondernemingen die financiële diensten aanbieden om deze snelle veranderingen een stap voor te blijven. Het resultaat daarvan is Capco. Een nieuw voorstel voor end-to-end-oplossingen, gebaseerd op essentiële kennis van de sector inzake straight through processing, enterprise-wide risk management, clearing, settlement, custody, wisselverrichtingen, werking, betalingen en IT. Vandaag beschikt Capco over een netwerk van toonaangevende bedrijven met complementaire vaardigheden op het vlak van software-oplossingen, informatie, IT-diensten en infrastructuur, waaronder Hewlett-Packard en Reuters. Voor meer informatie over Capco, surf naar www.capco.com.

Rob was voordien CEO en Voorzitter van Cimad Consultants, een dienstenonderneming voor informatietechnologie die hij in 1989 oprichtte. Onder zijn leiding werd Cimad Consultants een van de toonaangevende Europese consulting- en software-ondernemingen, met meer dan 1.400 personeelsleden wereldwijd en een omzet van US$120 miljoen. Cimad is sedert enige tijd een 100%-filiaal van IBM Professional Services. Rob werd General Manager van IBM Securities and Capital Markets Global Solutions tot hij The Capital Markets Company - later Capco- oprichtte.

Rob behaalde een M.B.A. en een B.A. in toegepaste economische wetenschappen aan de St. Ignatius Universiteit in Antwerpen.

Leonard H. Schrank

Leonard H. Schrank is CEO van SWIFT sinds 1992. SWIFT is een onderneming gespecialiseerd in financieel dataverkeer die door Wall Street Journal onlangs nog werd uitgeroepen tot "een van de dominante bedrijven van ons netwerktijdperk." Dagelijks vinden betalingsopdrachten voor meer dan 5 biljoen $ hun weg via het SWIFT-netwerk. Meer dan 7,000 instellingen in 192 landen maken gebruik van SWIFT voor hun betalingen, waardepapieren, wissel- en handelstransacties. Leonard is Voorzitter van de Amerikaanse kamer van Koophandel, België, Directeur van het United Fund for Belgium, Lid van de Raad van Bestuur van Promethee, een in Parijs gesitueerde denktank, en Vice-President van de MIT Club van België. Voor meer informatie over SWIFT, surf naar www.swift.com.

Vóór zijn aanstelling als CEO van SWIFT was Leonard tien jaar lang werkzaam in Londen als hoofd internationale verrichtingen van Chase/Interactive Data Corporation. Hij trad toe tot Chase/IDC toen de software-onderneming die hij samen met vier partners van het MIT had opgericht, in 1977 werd overgenomen door Chase/IDC.

Mr. Schrank, die de Amerikaanse nationaliteit heeft, haalde een diploma van ingenieur elektronika aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en een Master of Science in Computerwetenschappen aan de Universiteit van Wisconsin.

Cor J.M. Stutterheim

Cor J.M. Stutterheim is Executive Chairman van CMG Plc (LSE: CMG.L en Euronext Amsterdam: CMG). CMG is een wereldwijd actieve informatie- en communicatietechnologie-groep (ICT) met hoofdzetels in Londen en in de buurt van Amsterdam, met leidende posities in het leveren van zakelijke informatiediensten en draadloze data-oplossingen. Door management consultancy, systeemontwikkeling en integratie, softwaretoepassingen en het uitbestede beheer van belangrijke bedrijfsprocessen helpt CMG organisaties omzet te genereren, de concurrentiepositie te versterken en de operationele efficientie te verbeteren. Vandaag de dag omvat dat proces het bouwen van veilige ICT-platformen die het mogelijk maken over te gaan op elektronische en mobiele bedrijfsmodellen (e- & m-commerce). Voor meer informatie over CMG, surf naar www.cmg.com.

Cor Stutterheim trad in 1970 toe tot CMG Nederland als Systeem- en programmaconsultant en bekleedde diverse managementfuncties vóór hij in 1977 lid werd van de Raad van Bestuur. In januari 1995 werd hij Afgevaardigd Voorzitter en in augustus 1995 werd hij benoemd tot Voorzitter. Hij is tevens voorzitter van de Benoemingscommissie van de Groep. Hij is lid van de Adviesraad van ABN AMRO Holding NV, en niet-uitvoerend bestuurder bij Polar Capital Technology Trust Plc, genoteerd op de Londense beurs.

Cor studeerde aan het Business College Amsterdam/School for Business Administration.