Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie hield woensdagavond op de Vaartweg twee mannen uit Zwolle (27 en 22 jaar) aan. Zij worden verdacht van een poging diefstal van een aanhanger. Na een melding, ging de politie ter plaatse en hield de twee die voldeden aan het signalement, in de buurt van de aanhanger aan. Beiden zijn voor nader verhoor ingesloten. LELYSTAD Een 34-jarige man zonder vaste woonplaats is woensdagnacht op de Voorstraat aangehouden en voor vaststelling van zijn identiteit en land van herkomst ingesloten. Agenten die het verkeer controleerden, lieten de auto waarin de man zat, stoppen. Zij controleerden beiden, mede in het kader van de Opiumwet. Omdat de agenten twijfelden over de opgegeven identiteit van de passagier die gebrekkig Nederlands sprak en zich niet kon of wilde legitimeren, is deze aangehouden op grond van de Vreemdelingenwet. De zaak is in onderzoek. TOLLEBEEK Woensdagnacht hield de politie een 39-jarige automobilist uit Tollebeek aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Na een melding dat een beschadigde auto op de Zuidwesterringweg stond, ging de politie ter plaatse. De agenten spraken de bestuurder aan. Vermoedelijk had zijn auto een klapband gehad. Omdat de agenten vermoedden dat de 39-jarige alcohol gedronken had, hielden zij hem aan. Hij was al eerder voor dit strafbare feit aangehouden. Op het bureau was het resultaat van zijn ademanalyse 1,64 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en is heengezonden.

Aanrijdingen
LELYSTAD Een 19-jarige fietser raakte woensdagochtend op de Neringweg gewond. Volgens getuigen fietste hij op deze weg richting de Ziekenhuisweg, remde en kwam ten val. De traumaheli verleende assistentie en de 19-jarige is met onder andere gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. ALMERE Woensdagmiddag botste op de Buitenring een 45-jarige bestuurder van een bestelauto tegen de auto van een 26-jarige automobiliste uit Almere. De 45-jarige kwam vanaf de Hogering richting de Buitenring. Volgens de verklaringen reed hij door rood en botste tegen de auto van de 26-jarige die op de Buitenring reed en richting de Polderdreef wilde. De vrouw die vermoedelijk geen autogordel droeg, is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De man kwam met de schrik vrij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De brandweer was ook ter plaatse.
ALMERE Een 20-jarige bromfietser uit Almere reed woensdagmiddag op het Decemberpad achterop een minderjarige fietser uit Almere die bij een kruising af wilde slaan en volgens de verklaringen zijn hand uitstak. Beiden zijn met verschillende verwondingen per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht. Na behandeling in het ziekenhuis, deed de bromfietser op het politiebureau een ademanalyse om een mogelijk alcoholgehalte vast te stellen (0,45 promille). Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond na ruzie
ALMERE Op het station Parkwijk vond woensdagavond een ruzie tussen een aantal bekenden van elkaar plaats. Daarbij vielen vermoedelijk klappen en raakte een minderjarige jongen uit Almere gewond. Deze is met gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk.

Weedplantage in woning ontmanteld
ZEEWOLDE Woensdagochtend ontmantelde de politie een weedplantage in een woning binnen de gemeente. Na een tip kwam de politie deze kwekerij op het spoor. In totaal zijn 200 planten en bijhorende apparatuur in beslag genomen. De gemeente vernietigt alles. De bewoner, een 39-jarige man, is aangehouden en zal nader worden verhoord. De zaak is in onderzoek.