Ingezonden persbericht

Demon Internet sluit driejarig contract met TeleCity

Demon vergroot co-locatie ruimte voor grootzakelijke markt en neemt hele suite af

Amsterdam, 10 oktober 2002 - TeleCity, een van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, kondigt vandaag aan een hernieuwde overeenkomst te hebben gesloten met een van haar reeds bestaande klanten, Demon Internet.
In de nieuwe overeenkomst vergroot deze full service internetprovider, gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke gebruiker, haar co-locatie ruimte bij TeleCity met een extra suite.

De sleutel tot het succes van Demon Internet is de samenwerking met haar klanten om oplossingen te creëren die zijn gebaseerd op goede producten, betrouwbare ondersteuning en de beste diensten die technisch mogelijk zijn. Doordat Demon Internet veel heeft geïnvesteerd in verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, alsmede in nationale en internationale hogesnelheids-connectiviteit via de Amsterdam Internet Exchange (AMSIX), de LINX Exchange in Londen en via wereldwijde overeenkomsten voor de afwikkeling van verkeer, kan Demon Internet krachtige internetverbindingen leveren. Dit is ook nu weer noodzakelijk gebleken daar Demon, ondanks de recessie, met name in de grootzakelijke markt sterk doorgroeit.
Jurgen Hof, Sales Director Demon Internet: "TeleCity vult alle randvoorwaarden in met betrekking tot onze infrastructurele eisen en speelt zeer flexibel en adequaat in op onze eisen en de eisen van de grootzakelijke markt. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat wij wederom een beroep op TeleCity hebben gedaan. Met behulp van TeleCity bieden wij onze klanten de online betrouwbaarheid en bedrijfskritische omgeving die ze wensen."

Alexandra Schless, Country Manager Sales en Marketing van TeleCity: "Demon is een goed voorbeeld van een Internet Service Provider die in staat is gebleken om, ondanks de veranderingen in de markt, te blijven groeien. Vanaf het allereerste begin is er altijd een uitstekende relatie geweest tussen Demon en TeleCity waarbij onze diensten de core-business van Demon optimaal ondersteunen. Doordat ons team een goed begrip heeft van de wensen en eisen van Demon, zijn we ook dit keer weer in staat gebleken om een goede partner te zijn voor de uitbreidingsplannen van Demon Internet."

Over TeleCity
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten.

Met een netwerk van 9 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMS-IX, NL-ix (beiden Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000.

Over Demon
Demon Internet is een 'full-service' internetprovider gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke gebruiker. Demon Internet is al drie opeenvolgende jaren uitverkoren tot "Internet Provider van het Jaar" door Net Magazine en is door de lezers van Internet Magazine gekozen tot "Beste Internet Service Provider on the Planet". Demon is opgericht in 1992 in het Verenigd Koninkrijk en heeft haar eerste internationale vestiging in Amsterdam geopend in 1996. Tegenwoordig is Demon de zakelijke internetaanbieder van Thus Group Plc (THUS), dat sinds 1998 aan de London Stock Exchange genoteerd is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV TeleCity BV
Jeroen Breuer Mariska van Beukering
Tel: 020 530 43 38 Tel: 020 564 08 72
E-mail: mailto:jeroenb@text100.nl E-mail:
mailto:Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl