Ingezonden persbericht

FNV: doorbraak in financiële compensatie burnout

Het bureau heeft in nog 13 andere gevallen werkgevers aansprakelijk gesteld voor het ontstaan van een burnout bij werknemers. Daarnaast heeft Bureau Beroepsziekten nog tientallen burnout claims in voorbereiding.

Het gaat daarbij meestal om mensen die een leidinggevende functie hebben vervuld als uitvoerder, accountant, magazijnchef, hoofd administratie en chef technische dienst. Ook staat het Bureau Beroepsziekten een aantal leerkrachten en secretaresses met burnout bij.

De cliënten zijn afkomstig uit verschillende sectoren als commerciële dienstverlening , bouw, cultuur, voeding, onderwijs en metaalnijverheid. De burnout-claims hebben een schadeomvang van ongeveer 1 miljoen euro.

Het bureau verwacht een verdere toename van claims van werknemers met burnout vanwege de veranderingen in de WAO. Hierdoor neemt het aantal psychisch arbeidsongeschikten dat geen of slechts een gedeeltelijke WAO-uitkering krijgt toe. Bij een eventuele terugval in de Bijstand of WW en verlies van werk en inkomen, wordt de financiële schade voor de slachtoffers van burnout aanmerkelijk groter.