Gemeente Breukelen


DOE MEE: VERZIN EEN NAAM

Hoe moet het nieuwe spoorviaduct heten?

En wat wordt de naam voor de weg die er onderdoor loopt?

Heeft u een idee?

Weten jullie een goede naam?

Laat het ons weten: stuur in en ding mee naar een prijs.

Maandag 16 september 2002 is het nieuwe weggedeelte dat de rotonde bij de Merwedeweg verbindt met de rotonde bij de oprit naar de A2, officieel in gebruik gegeven aan de gemeente. De gemeente kreeg van Rail InfraBeheer de vraag om een naam voor te stellen voor het spoorviaduct. Ook het nieuw aangelegde weggedeelte moet nog een naam krijgen.

Burgemeester Dales kondigde toen een wedstrijd aan om aan dit verzoek tegemoet te komen.

Bij deze maakt hij zijn belofte waar en roept iedereen op om mee te doen en suggesties voor namen in te sturen.

Groepen uit Breukelen en individuele inwoners van de gemeente kunnen meedoen met voorstellen voor benaming van het nieuwe spoorwegviaduct in het Stationsgebied en het daaronder nieuw aangelegde weggedeelte dat de rotonde Merwedeweg verbindt met de rotonde die toegang geeft tot de oprit van de A2.

Aan deelname zijn geen voorwaarden verbonden.

De sluitingstermijn voor inzendingen is 10 december 2002.

Inzendingen kunt u richten aan Frank Dales als burgemeester.

Aan een wedstrijd zijn uiteraard prijzen verbonden.

Elke inzending wordt beloond met een kleine attentie.

Het winnende voorstel krijgt een prijs. Als een groepsinzending wordt gekozen dan krijgen de winnaars en winnaressen een rondleiding en reis per trein naar de Utrechtboog in Amsterdam. Valt de keuze op een indivudele inzending dan ontvangt de winnaar een dagretour voor 2 personen naar Keulen per ICE.

De gemeenteraad beslist over de winnende inzending. Dat gebeurt in januari 2003.

De prijswinnaars krijgen natuurlijk bericht.

De uitslag komt ook in de VAR.

landelijke onderzoek naar woonwensen
Via een landelijk onderzoek wil het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer de woonwensen van Nederlanders in kaart brengen.

In de periode vanaf april tot eind dit jaar vinden interviews plaats, ook in Breukelen. Met vragen over de manier van wonen, wat men van de woning en woonomgeving vindt en welke woonwensen er zijn. De uitkomsten helpen het ministerie, maar ook gemeenten en woningbouwcorporaties, om gericht te werken aan een aantrekkelijk woningaanbod, een prettige woonomgeving en goede voorzieningen.

Het welslagen van het onderzoek staat of valt met de bereidheid van mensen om ja te zeggen op de vraag om een interview af te geven.

WAT MOET ER VOLGENS U IN HET JAARVERSLAG VAN BURGEMEESTER DALES

Komend voorjaar brengt burgemeester Dales voor de eerste keer een jaarverslag uit. Daarin beschrijft hij hoe Breukelen de inwoners heeft betrokken bij het opstellen van het gemeentelijk beleid. Ook de dienstverlening en andere zaken die te maken hebben met uw relatie met ons als gemeente, komen aan bod.

Het burgerjaarverslag is iets nieuws. Sinds de
gemeenteraadsverkiezingen van maart 2002 is er wettelijk het nodige veranderd. Er is een scheiding gemaakt tussen de taken van de gemeenteraad en die van de burgemeester en wethouders. De situatie is te vergelijken met de verhouding tussen het parlement en het kabinet. De raad geeft de kaders aan, controleert en toetst terwijl het college beleid ontwikkelt en uitvoert dat aan moet sluiten bij de opvattingen van de raad.

Deze rolverdeling moet de politiek weer duidelijker maken en aantrekkelijker voor de inwoners. De verschillende opvattingen in de raad en bij het college komen duidelijker naar voren tijdens discussies waardoor ook zichtbaar wordt hoe besluitvorming tot stand komt. Dat is althans de bedoeling. Ook de rol van inwoners moet groter worden. Zo kunt u bijvoorbeeld onderwerpen voordragen ter bespreking door de gemeenteraad. De tijdelijke referendumwet biedt u de mogelijkheid om een raadsbesluit terug te draaien als er genoeg medestanders zijn die uw mening delen. Het uitbrengen van een burgerjaarverslag hoort ook thuis in dit rijtje.

Wat de wet niet regelt, zijn de onderwerpen die zo´n burgerjaarverslag behandelt. En dat is wat wij van u zo graag willen horen. De burgemeester wil graag schrijven over onderwerpen die u bezighouden. Dus waarover moet hij het hebben in het jaarverslag? Wat viel u op dit jaar? Wat vindt u van de gemeente? Wat wilt u nu eens haarfijn uit de doeken gedaan krijgen?

U kunt uw opmerkingen en suggesties per brief of per e-mail bij ons inleveren. Vermeld wel duidelijk dat het om het jaarverslag van burgemeester Dales gaat. Uw brief stuurt u aan de burgemeester, postbus 116, 3620 AC Breukelen. E-mails kunt u richten aan gemeente@breukelen.nl. Dan komen ze vanzelf op het bureau van de burgemeester terecht. Wat hij ermee doet, leest u straks in zijn jaarverslag.
GEMEENTEGIDS OP WEBSITE
Sinds 3 oktober staat de tekst van de gemeentegids op de site. Verdeeld over een zeventiental rubrieken vindt u adressen van instanties, organisaties, verenigingen, en zorgaanbieders die actief zijn binnen de gemeente Breukelen. U kiest voor de rubriek "Gids" en klikt op "Adressen". Uit het overzicht selecteert u het thema wat u zoekt, bijvoorbeeld gezondheidszorg en vervolgens verschijnen de adressen van onder andere huisartsen, tandartsen en ziekenhuizen maar ook geestelijke gezondheidszorg en verloskundigen in beeld.

De gemeentegids is een uitgave van Wegener Suurland in Eindhoven. Zij hebben ons de gegevens geleverd die wij op onze site publiceren. Het kan zijn dan er fouten in zitten. U kunt correcties aan ons doorgeven per e-mail op gemeente@breukelen.nl. U doet ons een plezier door aan te geven dat het om onze digitale gemeentegids gaat en in welke rubriek het adres staat waar u een correctie op heeft. LAATSTE INHAALMOGELIJKHEID INENTING MENINGOKOKKEN C

De GGD Midden-Nederland heeft ook de tweede ronde van de vaccinatiecampagne tegen Meningokokken C met succes afgesloten. Vrijwel alle kinderen tussen de 1 en 18 jaar hebben inmiddels gehoor gegeven aan de oproep tot vaccinatie. Voor de enkeling die nog geënt moet worden, volgt nog een laatste mogelijkheid. Na 1 december is de vaccinatie alleen nog gratis voor kinderen van 14 maanden.

Kinderen en jongeren die hun vaccinatie gemist hebben, en alsnog van deze gratis vaccinatiemogelijkheid gebruik willen maken, kunnen met de oproep die zij al eerder ontvingen terecht bij een van de onderstaande locaties:

Locatie

Dag en datum

Tijd

Sportcomplex Bisonsport

Bisonspoor 236, MAARSSEN

Donderdag 31 oktober

13.00 17.00 uur

Sportcomplex Galecop

Aert van Gelderhage 7, NIEUWEGEIN

Maandag 4 november

13.00 17.00 uur

Sporthal West

Veenslag 70, VEENENDAAL

Donderdag 7 november

12.00 16.30 uur

Sporthal Dr. Dijkstra

Iepenlaan 1a, WOERDEN

Maandag 11 november

12.00 16.30 uur

Sporthal de Clomp

De Clomp 31-03, ZEIST

Donderdag 14 november

13.00 17.00 uur

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u bellen naar de gratis publieksinformatielijn: 0800 3008051 of u kunt de volgende internetpaginas raadplegen: www.vaccinatie.minvws.nl en/of op www.ggdmn.nl.


GEVONDEN PLEZIERVAARTUIG

Op de Loosdrechtse plassen is gevonden een witte Finmaster met een 60 pk buitenboordmotor. De eigenaar van dit vaartuig wordt verzocht contact op te nemen met het Plassenschap Loosdrecht e.o., telefoonnummer (030) 29 74 001.
Sinds 17 september surveilleren toezichthouders paarsgewijs op