Ingezonden persbericht


Plasmon kondigt nieuwe Enterprise DVD bibliotheken aan

Kosteneffectief professioneel DVD opslagplatform met hoge capaciteit

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, oktober 2002 ­ Plasmon­ Plasmon een vooraanstaande producent van geautomatiseerde oplossingen voor dataopslag, kondigt vandaag de introductie van de nieuwe Enterprise D familie DVD bibliotheken aan ­ professionele DVD oplossingen met de grootste capaciteit die in de industrietak leverbaar zijn.b14861.JPG

De nieuwe Enterprise D-Series bibliotheken zijn beschikbaar in meerdere configuraties en modellen, zoals de D875, de D1525 en de D2175. Met een aantal slots variërend van 750 tot 2175 en capaciteiten van 8,2TB tot 20,4TB behoren de Enterprise D-Series tot de grootste DVD bibliotheken ter wereld. Deze bijzonder aantrekkelijk geprijsde bibliotheken voor het gehele bedrijf (de prijzen beginnen onder de $22.000) bieden een ongekende waarde op het gebied van opslagkosten per GB. De bibliotheken nemen weinig ruimte in beslag en bieden ongeveer 20 Terabytes per vierkante meter vloeroppervlakte.

De nieuwe Enterprise D-Series, die is gebouwd op basis van het hoogwaardige design met de hoge prestaties en betrouwbaarheid die bekend zijn van Plasmon's populaire G-Series Magneto- Optical bibliotheken, biedt duurzame robotica en modulaire schaalbaarheid in een DVD opslagoplossing met hoge capaciteit voor de professionele markt.

"DVD is een te prefereren technologie geworden voor veel kostenbewuste zakelijke omgevingen met behoefte aan betaalbare, near-line opslag voor bestandsgeoriënteerde toegang. In dezelfde unit worden zowel DVD-RAM als DVD-R ondersteund, waardoor flexibiliteit voor de individuele databehoeften van de klant wordt geboden," aldus Stewart Vane-Tempest, DVD Product Director van Plasmon Europe. "De nieuwe Enterprise D-Series is schaalbaar van 8 Terabytes tot meer dan 20 Terabytes door middel van eenvoudige veldupgrades, waardoor klanten maximale opbrengsten op basis van hun investeringen kunnen behalen."

"Een van de belangrijkste groeitrends op de markt van DVD optische automatisering is de behoefte aan grotere capaciteiten," aldus Wolfgang Schlichting, Research Manager Removable Storage bij IDC. "Plasmon's Enterprise D-Series bibliotheken komen aan deze vraag van de klant tegemoet doordat ze DVD bibliotheken met grotere capaciteiten leveren. Deze bibliotheken zijn gericht op de snelgroeiende markten voor oplossingen op het gebied van medische applicaties en opslag van e-mail" voegt hij eraan toe.

De Enterprise D bibliotheken zijn te zien op de Microsoft Exchange Conference in Anaheim Californië (Verenigde Staten) van 8 - 11 oktober, en in Europa op de Storage Expo in Birmingham (Engeland) van 16 ­ 17 oktober en de Forum Stockage in Parijs (Frankrijk) van 16 ­ 18 oktober. De Enterprise D is algemeen beschikbaar vanaf de eerste week van december 2002.

Ondersteuning voor de nieuwe Enterprise D-Series bibliotheken van grote Independent Software Vendors (ISV's) en belangrijke partners is reeds in gang gezet, inclusief ondersteuning van ADIC, BakBone, Legato Systems, PoINT Software, Siemens Medical en VERITAS.

Over Plasmon



Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk