Politie Twente





Persberichten Politie Twente van 10 oktober 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)


District: Midden- en Noordoost-Twente


Aanrijding met letsel
02-767981
Losser, kruising Zoekerweg/Zoekerveldweg/Bode-Erfweg
Woensdag 9 oktober omstreeks 15.50 uur
Een 31-jarige automobilist uit Rijssen reed op de Zoekerweg en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 19-jarige automobilist uit Losser, die op de Bode-Erfweg reed. De auto van de 19-jarige werd vol in de flank geraakt en belandde in het weiland. Zowel de 19-jarige bestuurder als een bij hem in de auto zittende 17-jarige jongen uit Losser, raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-768009
Woensdag 9 oktober omstreeks 17.30 uur
Hengelo, Wegtersweg
Een 26-jarige automobiliste uit Enschede reed vanuit een uitrit de weg op en liet een voor haar van rechts naderende 28-jarige snorfietser uit Hengelo, niet voorgaan. Gevolg hiervan was een aanrijding. De 28-jarige man raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-768044
Borne, Stationsstraat
Woensdag 9 oktober omstreeks 20.35 uur
Een 47-jarige automobiliste uit Borne reed achteruit vanaf een parkeerplaats de weg op. Op het moment dat zij op de weg stond en verder wilde rijden, naderde haar van achteren een 16-jarig meisje uit Borne op een bromfiets. Het meisje schrok toen zij de auto zag en raakte de rechter voorzijde van de auto. Zij kwam hierdoor samen met een vriendin, die bij haar achter op de bromfiets zat, ten val. De 16-jarige bestuurster liep diverse schaafwonden op en werd ter behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Diefstal bedrijfsbus
02-768080
Oldenzaal, Spoorstraat
In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober
De eigenaar van een bakkerij aan de Spoorstraat deed aangifte van diefstal van een bedrijfsbus, een witte Nissan Vanette met het kenteken 11-VV-HP. De bus is rondom in bordeaux rode letters voorzien van de opdruk "Bakkerij Huiskes". De bus stond geparkeerd aan de zijde van de Lyceumstraat in Oldenzaal.


Aanhouding winkeldief
02-767975
Hengelo, Nieuwstraat
Woensdag 9 oktober omstreeks 15.50 uur
Personeel van een winkel aan de Nieuwstraat betrapten op heterdaad een 13-jarig meisje uit Hengelo bij het stelen van twee broeken ter waarde van totaal ¤ 35,-. De politie hield de verdachte aan. Zij bekende de diefstal. Het 13-jarig meisje bleek reeds eerder voor winkeldiefstal te zijn aangehouden. Zij werd toen naar Halt verwezen. In overleg met justitie wordt nu proces-verbaal tegen haar opgemaakt.


Autobrand
02-767941
Hengelo, Binnenhavenstraat
Woensdag 9 oktober omstreeks 13.10 uur
Er kwam een melding binnen van een autobrand aan de Binnenhavenstraat. De brandweer bluste de brand, die veroorzaakt is door een spontane kortsluiting in het dashboard van de geparkeerd staande auto.


Brand in noodschoolgebouw
02-767996
Hengelo, Johan Buziaustraat
Woensdag 9 oktober omstreeks 16.35 uur
Er kwam een melding binnen dat door jeugd een vuurtje werd gestoken. Ter plaatse bleek dat het noodgebouw van een school in brand stond. Er was een gat door de wand gebrand, waardoor de vlammen aan de binnenzijde langs de muur sloegen. De brandweer heeft de brand geblust. Het vermoeden bestaat dat het hier om brandstichting gaat. Nader onderzoek volgt.



District Noordwest-Twente:

Inbeslagname auto na doorrijding na aanrijding
02-768014
Almelo
Woensdag 9 oktober omstreeks 18.40 uur
Surveillerende politieagenten troffen op een parkeerplaats een auto aan met als bestuurder een 33-jarige man uit Almelo. Bij de politie is bekend dat de 33-jarige dealt in drugs. Op het moment dat de man de politieauto zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop werd een achtervolging ingezet. De verdachte reed door rood licht de kruising met de H.R. Holstlaan over en ging vervolgens vol in de remmen, vermoedelijk omdat hij linksaf de Albert Verweystraat wilde inrijden. Hij haalde de bocht niet, kwam op het grasveld terecht en reed tegen een verkeersbord op, waarbij de auto schade opliep en de paal omvergereden werd. Hierna reed de verdachte met hoge snelheid verder, verliet het grasveld en wist tussen fietsers en voetgangers door, de Rembrandtlaan op te komen. Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de 33-jarige, werd de achtervolging gestaakt.
De betreffende auto van de verdachte werd nog diezelfde nacht door de politie aan de Bartelshoek aangetroffen en inbeslaggenomen. Van de 33-jarige ontbreekt nog elk spoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens bedreiging
02-073765
Hengelo en Almelo
Dinsdag 8 en woensdag 9 oktober
Op dinsdag 8 oktober werd door de politie in een woning in Hengelo een 30-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. Zij wordt ervan verdacht samen met twee mannen een 46-jarige man uit Almelo te hebben bedreigd. De 46-jarige deed hiervan op maandag 23 september jl. aangifte. De 30-jarige verdachte en de 46-jarige man deden zaken met elkaar, waarbij onenigheid ontstond over de betaling. De 46-jarige, eigenaar van een bedrijf in Almelo, brak een opdracht af omdat hij geen geld kreeg van de 30-jarige. Laatstgenoemde wilde vervolgens de door haar geleden schade op de 46-jarige verhalen en liet hem met behulp van twee mannen onder bedreiging een schuldbekentenis ondertekenen.
De 30-jarige verdachte werd voor nader onderzoek opgesloten.
Op woensdag 9 oktober werden beide andere verdachten aangehouden te weten een 28-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Zutphen. Zij zijn na verhoor heengezonden. Ook tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Man beroofd in woning - OPROEP GETUIGEN
02-768065
Almelo, Troelstralaan
Woensdag 9 oktober omstreeks 22.15 uur
De politie kreeg een melding binnen van een beroving in een woning aan de Troelstralaan. Ter plekke bleek dat een 91-jarige man uit Almelo die avond al diverse keren bezoek had gehad van een hem onbekende jongeman. De eerste keer was de jongeman om ongeveer 21.45 uur aan de deur gekomen en had heel joviaal gezegd dat hij "van Gerritsen" was en had de 91-jarige bij zijn roepnaam aangesproken. Hierna vroeg hij of hij wat geld kon lenen. De 91-jarige had dit geweigerd, waarna de jongeman er vandoor ging. Even later kwam hij weer terug om te bellen, waarna hij kort in de woning was en daarna vertrok. Toen hij om ongeveer 22.00 uur weer voor de deur stond, weigerde de 91-jarige hem binnen te laten. Hierop ontstond een worsteling, waarbij de verdachte in de woning de 91-jarige man zijn portemonnee afnam. Ook nam de verdachte een stenen bakje mee met daarin onder meer een embleem van het leger (Canada). Hierna verliet hij de woning. De 91-jarige bewoner bleef geschrokken achter.
Het signalement van de verdachte is als volgt:
Een blanke man van ongeveer 20 à 22 jaar, lengte ongeveer 1.75-1.80 meter, normaal postuur en kort donkerbruin haar. De man droeg een dikke donkerkleurige jas met een gele 10 cm brede streep over de gehele lengte van de mouwen.

Gezien de ernst van het gebeuren verzoekt de politie getuigen zich te melden.