Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 08-10-2002
Onderwerp: Milieu en woonomgeving

De Jupiterstraat in Dieze West beschikt sinds kort over een gloednieuwe speelplaats. De bewoners hebben de gemeente laten weten dat zij graag een speelplek willen voor de kinderen uit de buurt. Dankzij het project Onze Buurt Aan Zet kon deze wens gerealiseerd worden. OBAZ is een initiatief van het Rijk om de leefbaarheid en veiligheid in wijken een extra impuls te geven.

In de Jupiterstraat wonen veel kleine kinderen, maar de straat beschikte tot voor kort niet over een speelplek. Een aantal bewoners vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Samen met de gemeente is er een enquête onder de bewoners van de Jupiterstraat gehouden. Een meerderheid van de bewoners was voor de komst van een speelplek voor de kinderen in de Jupiterstraat.

Handen uit de mouwen
Afgelopen zomer hebben de bewoners en de gemeente samen de handen uit de mouwen gestoken om de speelplaats aan te leggen. Sinds 15 september kunnen de buurtkinderen naar hartelust spelen op hun nieuwe aanwinst. Het duikelrek, basketbalnet, de draaitol en het speelhuisje met glijbaan worden veelvuldig door de kinderen gebruikt. Daarnaast is de gehele speelplek voorzien van rubberen tegels. Dit vergroot de speelveiligheid.

Houd de Baliekluiver in de gaten!
In de eerstvolgende Baliekluiver komt een ander OBAZ-project aan bod. Woensdag 23 oktober aanstaande kunt u meer lezen over muurschilderingen in de Kamperpoort.

Externe instanties:
Onze Buurt aan Zet

Bron: afdeling communicatie Datum van 08-10-2002 tot 21-10-2002