Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 08-10-2002
Onderwerp: Burgerzaken

Wie de gemeente belt met vragen over paspoorten, rijbewijzen, belastingen en invordering krijgt vanaf 1 november aanstaande weer een ambtenaar van de gemeente Zwolle aan de lijn.
Het oude '0800-nummer' wordt daartoe vervangen door een nieuw telefoonnummer: (038) 498 22 00. De gemeente verwacht met deze verandering telefonische vragen sneller en beter te kunnen afhandelen.

Kwaliteit
Een aantal jaren geleden besloot de gemeente om de binnenkomende telefoontjes over paspoorten rijbewijzen, belastingen en dergelijke onder te brengen bij een extern call-center. De ervaring heeft echter geleerd dat veel vragen die bij het call-center binnenkwamen weer naar de gemeente moesten worden doorverbonden. Daarom heeft de gemeente onlangs besloten de telefonische dienstverlening op het gebied van Burgerzaken en Belastingen weer in eigen hand te nemen. Daarmee verwacht de gemeente de kwaliteit van deze dienstverlening te verbeteren. In de eerste plaats omdat de nieuwe medewerkers goed opgeleid zijn op hun vakgebied en zij allerlei voorzieningen en informatie ter plaatse beschikbaar hebben. Daarnaast kunnen eigen medewerkers gemakkelijker overleg plegen met gespecialiseerde collega´s.

Bereikbaarheid
De afdelingen Burgerzaken en Belastingen op het Stadskantoor zijn met ingang van 1 november a.s. bereikbaar op telefoonnummer (038) 498 22 00. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.Het call-center bood een 24-uurservice, maar in de praktijk kwam 95% van de telefoontjes binnen tijdens kantooruren. De gemeente heeft daarom besloten de 24-uurs bereikbaarheid niet voort te zetten. Ook het voordeel om andere ambtenaren te raadplegen bij moeilijke vragen gaat alleen op tijdens kantooruren. Uit meting blijkt verder dat maandag en donderdag de piekdagen aan de telefoon zijn en dan vooral 's morgens. Goed om rekening mee te houden!

Vragen voor Burgerzaken en Belastingen
Voor welke vragen kunt u bij (038) 498 22 00 terecht?


* Burgerzaken: vragen over paspoorten, rijbewijzen, uittreksels, huwelijk etc.

* Belastingen en Centrale invordering: aanslagen en betalingen van gemeentelijke belastingen, WOZ-zaken etc.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 08-10-2002 tot 21-10-2002