Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 02-10-2002
Onderwerp: Verkeer en vervoer

In de Baliekluiver van 11 september heeft u kunnen lezen dat de gemeente gestart is met de reconstructie van de Oldeneelallee. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de rijbaan en de aanleg van een vrij liggend fietspad. Er is een wijziging aangebracht in de planning van de werkzaamheden. Fase twee en drie zijn namelijk omgewisseld.

Planning van de werkzaamheden
Zoals eerder vermeld, worden de werkzaamheden aan de Oldeneelallee in drie fases uitgevoerd. De eerste fase (het gedeelte tussen de Nieuwe Deventerweg en de rotonde Oldeneelallee - Keurmeesterslaan ? Schepenenlaan) is inmiddels van start gegaan en is naar verwachting op 25 oktober aanstaande gereed.
In de tweede fase staat nu de reconstructie van het kruispunt Nieuwe Deventerweg ? Oldeneelallee gepland. Deze tweede fase start op 21 oktober en loopt tot en met 8 november 2002.
Gedurende de derde en laatste fase wordt het gedeelte tussen de rotonde Oldeneelallee ? Keurmeesterslaan ? Schepenenlaan en IJsselallee onder handen genomen. De werkzaamheden aan dit gedeelte vinden plaats tussen 11 november en 20 december 2002. Het gedeelte van de Oldeneelallee dat tussen de rotonde Oldeneelallee ? Keurmeesterslaan- Schepenenlaan en IJsselallee ligt, is daarom niet op 20 oktober, maar op 8 november weer toegankelijk voor het verkeer. De reden voor het naar voor halen van het kruispunt Nieuwe Deventerweg
- Oldeneelallee is dat er eind oktober minder kans op onwerkbaar weer is. Het gevolg is dat het kruispunt langer voor verkeer is afgesloten. Maar voor de feestdagen in december is het kruispunt weer volop in gebruik.

Gevolgen voor het verkeer (tijdens 2e fase)
Tijdens de werkzaamheden in de tweede fase (21 oktober tot en met 8 november) is het kruispunt Nieuwe Deventerweg ? Oldeneelallee volledig afgesloten voor verkeer.


* Autoverkeer
Het autoverkeer moet via andere ontsluitingswegen rijden zoals de IJselcentraleweg, Hollewandsweg, Burgemeester Vos van Steenwijklaan en de Nieuwe Deventerweg. Het autoverkeer van en naar het winkelcentrum Zwolle Zuid rijdt via de Ittersumallee en Burgemeester Vos van Steenwijkstraat. Deze omleiding staat aangegeven middels verkeersborden. Ook de omleidingroute van en naar de woonbuurten Gerenlanden en Gerenbroek worden door verkeersborden aangegeven.


* Fietsers
Het fietsverkeer vanuit Wijhe en Laag-Zuthem naar Zwolle en omgekeerd kan de gebruikelijke route blijven volgen, namelijk het fietspad aan de oostzijde van de Nieuwe Deventerweg. De fietsers van en naar het winkelcentrum Zwolle Zuid worden omgeleid.

Stadsbus
De stadsbus blijft haar normale route rijden.

Meer informatie
Voor meer informatie, bij problemen of voor opmerkingen en suggesties over de werkzaamheden in Zwolle Zuid kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de werken: Erik Ekkelkamp, telefoonnummer: (038) 425 09 10. U kunt ook terecht bij het Wijkservicepunt Zwolle Zuid, Ministerlaan 97 te Zwolle Zuid (nabij het winkelcentrum naast de spoorbaan) op telefoonnummer: (038) 460 27 53. Tevens kunt u gebruikmaken van het inloopspreekuur. Wijkbeheerder Wim Mensink en/of toezichthouder Erik Ekkelkamp voorzien u van meer informatie. Er is elke maandag en woensdag spreekuur van 09.00 tot 12.00 uur in het wijkservicepunt Zwolle Zuid.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 08-10-2002 tot 21-10-2002