Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 10 oktober 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Doorrijden na veroorzaken aanrijding, oproep getuigen
02-078364
Enschede, Pathmossingel
Dinsdag 8 oktober, omstreeks 16.20 uur
Dinsdagmiddag jl., reed een 16 jr. Haaksbergse op haar bromfiets over de Pathmossingel in Enschede. Zij werd ingehaald door de bestuurder cq bestuurster van een kleine blauwe auto die vlak langs haar reed en in het voorbijrijden haar bromfietsstuur raakte. Hierdoor werd de 16 jr. enkele meters meegesleurd door de blauwe auto, viel toen en kwam midden op straat terecht. Achter op komend verkeer moest vol op de rem om erger te voorkomen. De 16 jr. zag nog dat de bestuurder cq bestuurster achterom keek en toen met verhoogde snelheid doorreed. Het meisje is bij bewoners binnengehaald. Haar bromfiets is behoorlijk beschadigd en ze had verwondingen aan knie, elleboog en handen.Gistermorgen verscheen ze aan het bureau en deed haar verhaal. Wellicht zijn er getuigen die e.e.a. hebben gezien wat er gebeurd is. Op het moment van de aanrijding was het erg druk.


Aanrijding met letsel
02-767986
Enschede, Noord Esmarkerrondweg
Woensdag 9 oktober, omstreeks 16.05 uur
Een 14 jr. Enschedees meisje fietste over het fietspad langs de Noord Esmarkerrondweg. Ter hoogte van de Lipperkerkstraat stak ze de weg over en kwam daarbij in aanrijding met een 81 jr. automobilist uit Enschede. Met verwondingen aan haar hoofd is ze door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Aanrijding met letsel
02-768055
Enschede, Schukkinkweg
Woensdag 9 oktober, omstreeks 21.40 uur
Werd gemeld dat op de Schukkinkweg een auto tegen een boom was gereden. Bleek zo te zijn en de auto werd half in de sloot aangetroffen. De boom, een 15 cm dikke eik, lag omver. De beide inzittenden, een 19 jr. Enschedese bestuurder en een vriend van hem, waren door de vader van de 19 jr. reeds overgebracht naar het ziekenhuis, waar wat lichte verwondingen werden geconstateerd en beiden konden na behandeling naar huis. In het ziekenhuis is met de 19 jr. gesproken en hij verklaarde dat hij een bocht verkeerd had ingeschat en daardoor een stuurcorrectie had uitgevoerd. De aanrijding met de boom en het in de sloot terechtkomen was het gevolg. De auto is total loss afgevoerd.



Aanhouding na mishandeling
02-767948
Enschede, Volksparksingel
Woensdag 9 oktober, omstreeks 14.10 uur
Werd gemeld dat op de Volksparksingel ter hoogte van het park, een man en een vrouw problemen hadden en dat de vrouw door de man werd geslagen. Ter plaatse werden een 22 jr. Enschedeer en zijn 30 jr. vriendin, ook uit Enschede, aangetroffen. De twee hadden reeds langere tijd problemen waarbij de politie reeds eerder bemoeienissen had gehad. Ook nu was een woordenwisseling weer uit de hand gelopen en had hij haar geslagen. Zij wenste aangifte te doen. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau afgehoord. Na overleg met de officier van justitie is hem een lik op stuk bekeuring uitgedeeld van ¤ 270. Hierna is hij heengezonden.