Politie Amsterdam-Amstelland

Witwaspraktijken
Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Schietpartij: twee gewonden
7-10-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond ruzie in een horecagelegenheid. Rond vier uur ontaardde deze twist in een schietpartij waarbij twee mannen (28 en 32 jaar) schotwonden opliepen aan hun been. Beiden zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Van de schutter(s) ontbreekt tot op heden ieder spoor.


---

In kraag gegrepen
10-10-2002. Woensdagochtend werden in een woning aan het Griend in Diemen circa 15 kilo softdrugs, 45 kostbare horloges en een geldbedrag van circa 100.000 euro in verschillende valuta aangetroffen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

De zaak kwam aan het licht toen de woning in het bijzijn van een inspecteur van politie door een deurwaarder werd bezocht in het kader van een beslaglegging. In het pand trof men een aantal plakken op hasj gelijkende stof aan en een groot geldbedrag. Onder leiding van de officier van justitie werd vervolgens de gehele woning doorzocht. In bijna elke ruimte van het pand werd wel een hoeveelheid op hasj of hennep gelijkende stof aangetroffen. Ook werden op diverse plaatsen grote hoeveelheden geld en kostbaarheden gevonden waarvan de herkomst onduidelijk is. De bewoner kwam tijdens de doorzoeking nietsvermoedend zijn huis binnenlopen en werd direct in de kraag gegrepen. Bellen?: alleen met fietsbel
10-10-2002. Gisterochtend rond negen uur raakte een 26-jarige fietster uit Amsterdam gewond bij een aanrijding met een fietser in de Vondelstraat. De vrouw was vermoedelijk al fietsend aan het telefoneren. Op een gegeven moment wilde zij rechtsaf slaan. Doordat zij aan het bellen was kon zij geen richting aangeven. Hierdoor botste de fietser die achter haar reed tegen haar aan. Het slachtoffer is met rugletsel naar een ziekenhuis overgebracht.
Valse aangifte
10-10-2002. Een rechercheteam heeft een 22-jarige man aangehouden omdat hij een valse aangifte gedaan heeft van straatroof. Bij deze beroving zou zijn gsm gestolen zijn. Uit onderzoek blijkt dat hij de diefstal verzonnen heeft en dat hij zijn gsm heeft verkocht. De man is aangehouden en ingesloten.
Glaasje op...
10-10-2002. Gisteravond rond elf uur reed een 57-jarige vrouw tegen twee geparkeerde auto's aan. Bij een blaastest bleek de bestuurster te veel gedronken te hebben. Zij werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Bij de alcoholanalyse-blaastest bleek dat de vrouw een promillage van 0,8 had. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Straatrovertjes gepakt
10-10-2002. Gistermiddag rond kwart over twee vond een straatroof plaats in de Van Boshuizenstraat. Twee meisjes van twaalf en dertien jaar werden bestolen van een gsm. In de directe omgeving werden twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden, die in het bezit van de gsm waren.
Confrontatie voorkomen
9-10-2002. De Dienst Centrale Recherche heeft de afgelopen week, onder supervisie van de officier van justitie, met twee bliksemacties een einde gemaakt aan een op handen zijnde gewelddadige confrontatie tussen criminelen. Het rechercheteam kreeg ondersteuning van een arrestatieteam en andere ondersteunende diensten. In totaal werden er acht mensen aangehouden. Er werden tijdens de acties in totaal drie vuurwapens, een hoeveelheid munitie en 300 hennepplanten in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie.

Lees meer.

Achtergelaten jongentje

2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.