Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 oktober 2002


Poging aanranding Lisse
De politie is op zoek naar getuigen van een poging aanranding op woensdag 9 oktober. Een 14-jarige fietster uit Voorhout reed omstreeks 07.45 uur over de Loosterweg Zuid in de richting van Lisse. Net voor het bos kwam haar een fietser tegemoet. De man stapte van zijn fiets en dwong het meisje te stoppen. De man pakte het meisje vast maar zij wist weg te komen door te schreeuwen en te trappen naar de man. De man ging er op een grijze damesfiets met fietstassen vandoor in de richting van het ''Soldaatje'. Getuigen of personen die de man herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoonnummer 0900 8844. Het betreft een man van 35 à 40 jaar, ongeveer 1.80 m lang, normaal postuur met een 'bierbuik'. De man droeg een grijs t-shirt en een spijkerbroek met gaten.

POLITIEBERICHT OVERVAL POSTKANTOOR BIJ TV WEST Oegstgeest
Naar aanleiding van een overval op het postkantoor aan de Lange Voort te Oegstgeest zal de Politie Hollands Midden op donderdag 10 oktober omstreeks 17.15 uur een oproep doen in een politiebericht op TV West. Het bericht wordt elk uur, aansluitend op het regionale nieuws, herhaald tot 's morgens 07.00 uur.
Op dinsdag 24 september omstreeks 16.45 uur kwam een onbekende, gemaskerde, man het kantoor binnen. De man dreigde met een vuurwapen (in elk geval een op een vuurwapen gelijkend voorwerp) en eiste geld. Op dat moment waren er naast vier personeelsleden (twee vrouwen en twee mannen) ook twee klanten in het kantoor aanwezig. Met een geldbedrag is de man weer vertrokken. Niet is bekend in welke richting en of de man een vervoermiddel had. In het politiebericht wordt gevraagd te reageren op beelden om te komen tot een eventuele herkenning van de dader.

Rijden onder invloed met gestolen auto Katwijk
Op donderdag 10 oktober om 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 31-jarige man uit Katwijk was weggereden vanaf de Admiraal de Ruijterlaan in Katwijk met een gestolen auto terwijl hij geen rijbewijs had en onder invloed zou zijn van alcohol. Surveillerende agenten zagen de bewuste gestolen auto even later op de Boulevard in Katwijk staan. De auto stond tegen een paal aan en had schade.De 31-jarige Katwijker was op dat moment aan het proberen een paaltje onder de auto vandaan te halen. De verdachte werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte blies op de ademanalyse 510 Ug/l. De man krijgt proces-verbaal voor de diefstal auto, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Politie waarschuwt voor verkoop buitenlandse loten Rijn- en Veenstreek/Regio
De politie Rijn- en Veenstreek waarschuwt inwoners voor jongeren die huis-aan-huis proberen mensen te bewegen mee te spelen in een Duitse loterij. Volgens een meldster zou een formulier moeten worden getekend waarbij ook wordt gevraagd naar een bankrekeningnummer voor een automatische incasso. De politie wijst erop dat deze vorm van aanprijzen van een buitenlandse loterij verboden is volgens de Wet op de Kansspelen.

Kop-staart aanrijding met letsel Hazerswoude-dorp
Op woensdag 9 oktober om 16.30 uur kreeg de politie de melding van een kop-staart aanrijding op de Gemeneweg in Hazerswoude-dorp.Een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer reed door nog onbekende oorzaak tegen de achterzijde van een 26-jarige automobilist uit Rotterdam. Beiden bestuurders zijn door de botsing licht gewond geraakt. De politie maakt een verkeersrapport op.

Diefstal uit bedrijf Alphen aan den Rijn
Op woensdag 9 oktober om 20.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek dat er door nog onbekende dader(s) diverse goederen waren weggenomen uit het bedrijf. Ook van het personeel waren diverse goederen gestolen, zoals autosleutels, rijbewijs, kentekenbewijs, mobiele telefoons en dergelijke. De politie stelt een onderzoek in. De eigenaar van het bedrijf en het personeel waarvan goederen zijn weggenomen hebben aangifte gedaan.

Rijbewijs ingenomen Bodegraven
De politie heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober het rijbewijs ingenomen van een 57-jarige man uit Bodegraven. Agenten zagen de man al slingerend over de Goudseweg rijden. Bij controle verklaarde de man niet gedronken te hebben, maar wel medicijnen te gebruiken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Inbrekers overlopen Gouda
Op woensdag 9 oktober om 21.00 uur kreeg de politie de melding van overlopen inbrekers in een bedrijf op de Goverwellesingel in Gouda. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige schoonmaakster van het bedrijf tijdens schoonmaakwerkzaamheden op de derde etage twee inbrekers had overlopen. De schoonmaakster zag dat één van de inbrekers een laptop onder zijn jas droeg. Bij het zien van de schoonmaakster zijn de beide inbrekers er snel vandoor gegaan. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De schoonmaakster heeft een getuigenverklaring afgelegd tegenover de politie.

Diefstal uit winkel Gouda
Op donderdag 10 oktober om 01.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel gevestigd aan de Markt in Gouda. De daders hebben door middel van het forceren van een rolluik aan de achterzijde van de winkel zich de toegang verschaft tot de winkel. Uit de winkel zijn voornamelijk sigaretten weggenomen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt fietskijkdag Lekkerkerk e.o.
Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Lekkerkerk (Koninginneweg 2) heeft op zaterdag 2 november van 10.00 tot 12.00 uur een fietskijkdag.
De politie stelt inwoners ook in de gelegenheid op deze fietskijkdag de postcode gratis in de fiets te laten graveren.De politie denkt dat fietsen die voorzien zijn van een postcode minder het doelwit zijn van fietsendieven. Verder stelt het de politie in staat gevonden fietsen sneller bij de eigenaar terug te bezorgen. Voor het graveren moet men een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) of een aankoopbon van de fiets overleggen.