Ingezonden persbericht


Garantstelling en tweede Amerikaan voor Rotterdamse club

Gemeente Rotterdam en AA Drink dragen
extra bij aan toekomst Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM Het gemeentebestuur van Rotterdam heeft de toekomst van Rotterdam Basketbal verzekerd. De commissie Sport en Cultuur reageerde eerder al positief op een verzoek om een garantstelling van 75 duizend euro. Inmiddels heeft ook het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de garantstelling, waardoor Rotterdam Basketbal het seizoen op financieel verantwoorde wijze kan afmaken. Vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen waren unaniem van mening dat de maatschappelijk en sportieve waarde van het clinicprogramma op basisscholen in de Maasstad dermate groot is, dat de gemeente Rotterdam de nabije toekomst van de club veilig moesten stellen.

Het bestuur van Rotterdam Basketbal zag voor aanvang van het seizoen drie van de vier belangrijkste sponsors afhaken. Ondanks alle inspanningen kon dit financiële verlies niet worden gecompenseerd. Reden waarom de club in samenspraak met Rotterdam Topsport bij de commissie sport en cultuur van de gemeente Rotterdam aanklopte met een verzoek om een garantstelling. Wanneer Rotterdam Basketbal aan het einde van het seizoen niet in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, mag het aanspraak maken op de gemeentelijk steun van 75 duizend euro.

Na het positieve advies van de commissie sport en cultuur van de gemeente Rotterdam gaf AA Drink de selectie van Rotterdam Basketbal een extra steuntje in de rug. De directie van het in Utrecht gevestigde bedrijf bood deze week aan om de kosten van een tweede Amerikaanse speler voor zijn rekening te nemen. Coach Raymond Bottse had sedert deze zomer reeds contact met Ananius Jackson. De 1.95 meter lange forward van Saint Vincent College bleek bereid om per direct voor een minimumcontract naar Nederland te komen. Jackson arriveerde aan het einde van deze ochtend op Schiphol, traint vanavond voor de eerste maal mee en maakt zondag 13 oktober deel uit van de selectie die in Groningen tegen MPC-Donar speelt.



Gegevens Ananius Jackson

Naam                    Ananius Jackson
Leeftijd                24 jaar
Woonplaats              Elyria
Staat                   Ohio
Universiteit            Saint Vincent College
Divisie                 NAIA II
Positie         forward
Lengte          1.95 meter
Gewicht         102 kilo

Stats 2001-2002
Punten gemiddeld        13,6 per wedstrijd
Rebounds                  9,2 per wedstrijd
Assists           3,1 per wedstrijd
Schotpercentage 68 procent
Vrije worpen            67 procent
___________________________________________________________________







Ingezonden persbericht